JONG ORANJE EUROPEES KAMPIOEN

Jong Oranje is voor de tweede keer op rij Europees kampioen geworden. Zaterdag versloeg de ploeg van bondscoach Foppe de Haan Jong Servië met 4-1. Hoofdrollen waren weggelegd voor Royston Drenthe en Luigi Bruins. Drenthe verdiende met zijn wervelende optreden een publiekswissel, Bruins viel twintig minuten voor tijd in en zette de 4-1 op het scorebord.
Al na een kwartier spelen kwam Jong Oranje op voorsprong door een doelpunt van Otman Bakkal. De middenvelder kon de bal binnen schieten, na een voorzet van Daniël de Ridder. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

De beslissing viel pas na een uur spelen. Ryan Babel, die later in de wedstrijd nog een strafschop miste, vergrootte de voorsprong van Oranje op aangeven van wederom De Ridder. Zeven minuten later zorgde Maceo Rigters voor de beslissing door de 3-0 aan te tekenen.

Twee minuten later werd Luigi Bruins in de ploeg gebracht, die daarmee zijn eerste speelminuten op het EK maakte. De middenvelder bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt, drie minuten voor tijd. Een invaller aan Servische kant, Dragan Mrdja, had toen namens Servië al wat terug gedaan. Royston Drenthe kreeg een staande ovatie van het Euroborg Stadion, toen hij in de tachtigste minuut door Foppe de Haan naar de kant werd gehaald.