Fanshop
Fanshop

ROY MAKAAY EN KEVIN HOFLAND VERSTERKEN FEYENOORD

Feyenoord heeft zich donderdag opnieuw versterkt met twee Nederlandse internationals. Spits Roy Makaay (31) komt over van Bayern München, terwijl van Vfl Wolfsburg verdediger Kevin Hofland (28) wordt aangetrokken. Makaay signeert bij Feyenoord een contract voor drie seizoenen, terwijl Hofland voor vier jaar tekent. Beide spelers worden donderdagmiddag om 15.00 uur aan de pers gepresenteerd in De Kuip.
Roy Makaay begon zijn professionele carrière bij Vitesse. De Wijchenaar toonde zich daar al een groot talent, maar pas na een transfer naar de Primera Division ontwikkelde hij zich tot een Europese topspits. In twee jaar Tenerife en vier seizoenen bij Deportivo La Coruña scoorde Makaay liefst 110 goals. Hij verdiende er een transfer mee naar één van de grootste clubs van Europa: het Duitse Bayern München. Daar kreeg Makaay vervolgens het predikaat ‘Tor Phantom’, niet in het minst dankzij zijn 78 competitiegoals voor de ‘Rekordmeister’. 43-voudig international (6 goals) Makaay krijgt bij Feyenoord rugnummer 9.

De 28-jarige Kevin Hofland moet Feyenoord van de nodige defensieve kracht voorzien. Hofland begon zijn carrière bij Fortuna Sittard, waar hij al succesvol samenwerkte met de huidige Feyenoord-trainer Bert van Marwijk. In de zomer van 2000 stapte de in Brunssum geboren Hofland over naar PSV, waar hij international werd. Bij Vfl Wolfsburg groeide de Limburger vervolgens uit tot een echte defensieleider. Hij verlaat de Duitse club als aanvoerder en zal bij Feyenoord met rugnummer 3 gaan spelen.