Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

FEYENOORD TALENT POOL II VAN START

Na het overdonderende succes van de inmiddels volledig uitverkochte Talent Pool lanceert Feyenoord maandagavond de Feyenoord Talent Pool II. In dit participatiefonds zijn Ron Vlaar, Andwélé Slory, Jacob Lensky, Mitchell Schet, Dwight Tiendalli, Sherif Ekramy en Serginho Greene ondergebracht. Door het uitgeven van 20 participaties van elk 250.000 euro hoopt Feyenoord met de Talent Pool II op een opbrengst van vijf miljoen euro.

Commercieel directeur Chris Woerts bevestigt dat de eerste Talent Pool inmiddels volledig is uitverkocht: ‘Het is een geweldig succes geworden. De Talent Pool I was bedoeld om ons financiële slagkracht te geven op de transfermarkt. De resultaten van de afgelopen week spreken wat dat betreft voor zichzelf. We zijn blij en trots dat we nu al met de Feyenoord Talent Pool II van start kunnen gaan. Met de Talent Pool II willen we een volgende stap vooruit zetten.’

Deelnemers aan de ‘Feyenoord Talent Pool II’ beleggen minimaal 250.000 euro in het fonds. Zij verwerven daarmee 25 procent van de transferrechten van de zeven geselecteerde talenten uit de selectie, goed voor een waarde van vijf miljoen euro. Als de betreffende spelers vertrekken stroomt 25 procent van de netto-opbrengst naar de beleggers. De overige 75 procent komt ten bate van de club.