Fanshop
Fanshop

TOPDRUKTE BIJ EERSTE TRAINING

Het seizoen 2007/2008 is voor Feyenoord officieel van start gegaan, met de eerste training van het seizoen. Gadegeslagen door ruim dertienduizend mensen werkte de selectie, gestoken in het officiƫle thuistenue voor komend seizoen, zaterdagochtend een ontspannen oefensessie af. Ron Vlaar, Royston Drenthe en Luigi Bruins, die onlangs met Jong Oranje Europees Kampioen werden, ontbraken op de eerste training. Zij hebben nog ruim een week extra vakantie. Serginho Greene was verder de enige speler die de training aan zich voorbij moest laten gaan. Hij is nog niet volledig hersteld van zijn knieblessure.


Met voorop Theo Lucius stapte de selectie onder luid applaus voor het eerst in het seizoen 2007/2008 even na elf uur het trainingsveld op. De kersverse nieuwe trainer Bert van Marwijk sloot de rijen, samen met zijn technische staf. Vanaf de afgeladen tribunes klonk luid gejuich toen de spelers aan hun warming-up begonnen.Tijdens de rondo die volgde, werden alle spelers op het veld voorgesteld door speaker Peter Houtman. Met name de nieuwe aankopen Tim de Cler, Kevin Hofland, Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst kregen de handen op elkaar. De nieuwelingen waren duidelijk onder de indruk van de omstandigheden waaronder de training werd afgewerkt.Terwijl het zonnetje af en toe doorbrak, hielden de spelers zich het eerste uur met name bezig met loopoefeningen, onder leiding van de nieuwe conditietrainer Egid Kiesouw. Voor hem en voor assistent-trainer Dick Voorn betekenden het zaterdag de eerste stappen op het trainingsveld van Feyenoord.De training was extra bijzonder voor Patrick Lodewijks. Vorig jaar maakte hij nog zijn opwachting als doelman op het trainingsveld, maar zaterdag droeg hij als lid van de technische staf een wit-groen jack. Halverwege de oefensessie ging hij individueel aan de slag met de doelmannen Henk Timmer, Sherif Ekramy en Erwin Mulder.

Na krap een uur konden de spelers voor het eerst dit seizoen met de bal aan de slag op het trainingsveld. In enkele simpele oefeningen werd duidelijk dat met het balgevoel van de spelers niets mis is. De training werd afgesloten met een groot partijspel, waarin puur op balbezit werd gespeeld. Even na half twaalf maakte Bert van Marwijk een einde aan de eerste oefensessie. Nog eenmaal gingen de handen op elkaar langs het trainingsveld voor De Kuip.Vanmiddag om 15:00 uur staat de tweede training van de dag op het programma. De selectie zal dan aantreden in het uittenue van komend seizoen.