GEWENSTE START VAN VOORBEREIDING: 0-8

Feyenoord is de voorbereiding met een ruime overwinning begonnen. In het Westlandse De Lier werd Lyra met 0-8 aan de kant gezet. Jonathan de Guzman (3x), Roy Makaay, Andwelé Slory (elk 2x) en André Bahia verzorgden de Rotterdamse productie. Kevin Hofland droeg voor rust de aanvoerdersband, Nicky Hofs had die eer in de tweede helft.

Bert van Marwijk benutte de eerste wedstrijd om alle opgetrommelde spelers minuten te gunnen. Lyra-Feyenoord moest vooral als training dienen en Van Marwijk zag die wens ingewilligd. In tegenstelling tot vorig jaar –toen Feyenoord verloor van Katwijk en Romeo Castelen zwaar geblesseerd raakte- beleefde Feyenoord dit keer wel de start die het voor ogen had. Met veel doelpunten en bij vlagen fraaie staaltjes voetbal begon de oefencampagne voortvarend.

Wat de doelpunten betrof werd de toon meteen gezet door De Guzman. De Canadees werd binnen twee minuten bediend door Slory en zette de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later stond De Guzman op de goede plaats om een fout af te straffen in de Westlandse verdediging. Het onhoudbare schot hielp Feyenoord aan een productieve start.

Daarna was het vooral genieten van goed voetbal. Nuri Sahin maakte indruk met zijn techniek, Tim Vincken en Slory toonden zich watervlug op de flanken en de passing van Kevin Hofland had in de Bundesliga een behoorlijke kwaliteitsinjectie gekregen.

Makaay had zich in die beginfase nog niet doen gelden, maar daar kwam na achttien minuten verandering in. De klassespits loste toen zijn eerste schot, wat de inleiding bleek van twee treffers. Na de 0-3 van Slory zorgde Makaay voor de 0-4 en 0-5. Op slag van rust zorgden De Guzman en Slory ervoor dat de 0-7 nog op het scorebord vermeld kwam te staan.

Met een vertimmerd elftal –alleen Jordy en Danny Buijs bleven in het veld- begon Feyenoord aan de tweede helft. Het overwicht was er nog wel, maar het spervuur aan kansen bleef uit. Mols was wel gevaarlijk, maar miste scherpte. Gescoord werd er nog wel. Bahia kopte de voorzet van Diego Biseswar binnen en bepaalde zo de eindstand op 0-8.

Lyra – Feyenoord 0-8

2’ 0-1 De Guzman
4’ 0-2 De Guzman
19’ 0-3 Slory
25’ 0-4 Makaay
34’ 0-5 Makaay
41’ 0-6 De Guzman
45’ 0-7 Slory
79’ 0-8 Bahia

Scheidsrechter: Looye
Geel: -

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Timmer; Lucius, Hofland, J.Buijs, De Cler; D. Buijs, Sahin, De Guzman; Slory, Makaay en Vincken.

Tweede helft: Ekramy; Tiendalli, J. Buijs, Bahia, Lensky; D. Buijs, Wijnaldum, Hofs; Castelen, Mols en Biseswar.