DUBBELE CIJFERS IN OISTERWIJK: 0-12

Feyenoord heeft met een positief gevoel en een zege met dubbele cijfers de tweede wedstrijd in de voorbereiding afgesloten. In Oisterwijk werden de amateurs van Taxandria met 0-12 verslagen. Met Nuri Sahin en de wederom productieve Jonathan de Guzman als uitblinkers werden de amateurs van Taxandria verslagen. De treffers kwamen op naam van: De Guzman (2x), Sahin, Theo Lucius, Tim de Cler, Andwelé Slory, Roy Makaay, Georginio Wijnaldum, Romeo Castelen, Jordy Buijs, Michael Mols en Nicky Hofs.
De komst van vier grote namen deed De Kuip op zijn grondvesten trillen. De komst van Nuri Sahin sneeuwde daarbij wat onder, was ook Bert van Marwijk opgevallen. Blijkbaar was niet iedereen op de hoogte van de potentie van het supertalent, zei de trainer afgelopen woensdag. Tijdens de helft die hij toen mocht opdraven, maakte hij al indruk. Tegen Taxandria deed Sahin dat opnieuw. Gezegend met zijn overzicht en fenomenale balgevoel kreeg hij de handen van de toeschouwers in Oisterwijk regelmatig opeen.

Dat hij ook een aardig schot in de benen heeft, bewees hij eveneens. Na negentien minuten knalde Sahin, die ook al de hoekschoppen opeiste, een vrije trap op de lat. Door een fout van de keeper, die de bal ongelukkig in het doel werkte, leverde het zelfs de openingstreffer op. Na 31 minuten waagde Sahin het er weer op. Van grote afstand belandde zijn magnifieke schot op de paal. Op dat moment stond de 0-2 stand al op het scorebord, nadat Lucius de strafschop had verzilverd.

De productie kwam wat moeizaam tot stand, maar aan het eind van de eerste helft ging het na vele gemiste kansen ook op dat vlak lopen. De Guzman maakte er 0-3 en 0-4 van. De Cler bepaalde met een knal van dichtbij de ruststand op 0-5.

Van Marwijk koos ervoor zijn elftal niet weer rigoureus te wijzigen, maar deed het geleidelijk aan in de tweede helft. Zo kon Slory nog net scoren voor Diego Biseswar hem kwam vervangen. Makaay volgde dat voorbeeld met een fraaie lob. Voor hem kwam Michael Mols in het veld. Wijnaldum was de volgende die scoorde. De invaller werkte simpel binnen op aangeven van Romeo Castelen.

Nadat Jordy Buijs en Castelen Feyenoord aan een 0-10 voorsprong hadden geholpen, was het de beurt aan Mols om zijn eerste doelpunt in Rotterdamse dienst mee te pikken. Het laatste woord was aan Hofs, die er in de slotminuten nog 0-12 van maakte.

Taxandria – Feyenoord 0-12

19’ 0-1 Sahin
25’ 0-2 Lucius (strafschop)
38’ 0-3 De Guzman
41’ 0-4 De Guzman
45’ 0-5 De Cler