Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VAN MARWIJK HEEFT NIETS TE KLAGEN

Een prima prestatie, een mooie uitslag, een stralend zonnetje: veel had Bert van Marwijk niet te klagen na afloop van de derde oefenwedstrijd van het seizoen. En dus sprak de trainer andermaal van ‘een goede training’. Maar, dat moet gezegd, het was ook niet een al te lastige training. Weliswaar toonde Feyenoord de discipline om negentig minuten lang vol gas te geven, maar Van Marwijk zei achteraf in het vervolg wel iets meer tegenstand te willen.
Veel waarde hechtte de trainer daarom dinsdag niet aan de score. Of het nou 0-2 of 0-18 was geworden, het ging erom hoe zijn ploeg op het veld had gestaan. Daarom was het duel met Reünie niet alleen gezien het grote aantal doelpunten een leerzame geweest voor de coach. Niet voor de eerste keer prees hij de discipline in het team. Daarbij zei de coach dat hij in Borculo dingen in het veld had zien gebeuren, ‘waar de ploeg eigenlijk nog niet aan toe is’. Niet alleen speltechnisch, maar vooral in de communicatie. Van Marwijk: ‘Misschien is dat wel de belangrijkste les van de voorbereiding tot nu toe.’

Henk Timmer verdedigde dinsdag de hele wedstrijd het doel van Feyenoord. Volgens Van Marwijk mogen hier nog geen conclusies uit getrokken worden. ‘Sherif Ekramy zal de volgende wedstrijd tegen Voorschoten de hele wedstrijd in het doel staan. Ook in de wedstrijden waarin we meer tegenstand zullen krijgen, zullen beide doelmannen hun kansen krijgen.’ Van Marwijk kon nog niet zeggen wanneer hij de knoop definitief zal doorhakken.



De wedstrijd in Borculo betekende de rentree van Ron Vlaar en Royston Drenthe en het officieuze debuut van Luigi Bruins. Alle drie sloten zij zich later aan bij de groep en dus hebben zij ‘in principe iets in te halen’, aldus Van Marwijk. ‘Sommige jongens, zoals Roy Makaay en Kevin Hofland, hebben vijf tot zes weken vakantie gehad. Terwijl Vlaar of Drenthe maar een week of drie vrij hebben gehad.’ Vlaar, Drenthe en Bruins zullen daarom donderdag, samen met Giovanni van Bronckhorst (die zich woensdag bij de groep voegt) een conditietest ondergaan. Van Bronckhorst zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag zijn officieuze rentree in het Feyenoord-shirt maken.

Die wedstrijd in Voorschoten markeert voor Van Marwijk het eind van het eerste deel van de voorbereiding. Volgende week staan de wedstrijden tegen Chelsea en FC Emmen op het programma. ‘Emmen is voor mij ook een grote wedstrijd. Vanaf volgende week krijgen we wedstrijden van een ander kaliber.’