Fanshop
Fanshop

WOERTS NEEMT EERSTE FEYENOORD OV-CHIPKAART IN ONTVANGST

Commercieel directeur Chris Woerts heeft woensdag de eerste Feyenoord OV-chipkaart in ontvangst genomen. Daarmee is het startschot gegeven voor de invoering van de speciaal voor Feyenoord ingevoerde chipkaart voor metro, bus en tram. Het Rotterdamse openbaar vervoersbedrijf RET heeft in totaal 25.000 kaarten vervaardigd. Het betreft een eenmalige uitgifte. Supporters hebben tijdens de Open Dag de kans om het collectoritem aan te schaffen. Vrijwel gelijktijdig (op 29 juli) met de invoering van de OV-chipkaart gaat er in Rotterdam een speciale Feyenoord-tram rijden.
De OV-chipkaart is het nieuwe betaalmiddel in het openbaar vervoer en moet alle treinkaartjes, abonnementen en strippenkaarten gaan vervangen. Landelijk moet de chipkaart op 1 januari 2009 overal zijn ingevoerd. RET is als eerste begonnen met de verspreiding van het nieuwe middel. Momenteel zijn er in Rotterdam en omstreken al 150.000 kaarten in omloop.

De Feyenoord OV-chipkaart is verkrijgbaar voor vijftien euro. In dat bedrag is een reistegoed van vijf euro inbegrepen. Daarnaast krijgen supporters met de kaart kortingen in de Feyenoord Fanshop. De kaart is net als de normale OV-chipkaart vijf jaar geldig.

In het geval de 25.000 Feyenoord-kaarten niet in het geheel worden afgenomen, worden de kaarten die overblijven te koop aangeboden in de Fanshops en via de website van RET. De invoering van de Feyenoord chip-kaart en de komst van de Feyenoord-tram is een voortvloeisel van het samenwerkingsverband dat Feyenoord en RET eind 2006 sloten.