Fanshop
Fanshop

‘NIEUWELINGEN’ DOORSTAAN CONDITIETEST

Ron Vlaar, Royston Drenthe, Luigi Bruins en Giovanni van Bronckhorst hebben donderdagochtend met succes een conditietest doorstaan. De vier spelers misten allen een deel van de voorbereiding en werden daarom apart van de rest van de groep getest door conditietrainer Egid Kiesouw. Vlaar, Drenthe en Bruins kregen ruim een week langer vakantie, in verband met het EK onder 21. Van Bronckhorst meldde zich afgelopen woensdag op het trainingskamp in Epe.
‘Met deze test kijken we of de spelers extra arbeid moeten verrichten om op het juiste conditieniveau te komen’, vertelt conditietrainer Egid Kiesouw. Op een van de velden van SV Epe liepen de vier spelers rondjes in een vast gesteld tempo. Op deze manier wordt gekeken wanneer de spelers verzuring in de spieren voelen. De rest van de selectie heeft deze test al in de eerste week van de voorbereiding ondergaan. Kiesouw: ‘Je kunt zien dat de jongens die er later bij zijn gekomen ook in hun vakantie op hun conditie hebben gelet. Alles was dik in orde.’

Na de test sloten de vier weer aan bij de normale groepstraining, waar zij het afsluitende partijspel nog meemaakten. Tim Vincken ging tien minuten voor het eind van de training met klachten aan zijn hamstring naar de kant. De aanvaller zal de middagtraining aan zich voorbij laten gaan.