VAN BRONCKHORST BEGINT MET OVERWINNING: 0-9

Met verloren zoon Giovanni van Bronckhorst terug in het elftal heeft Feyenoord de vierde oefenzege van de voorbereiding geboekt. In en tegen Voorschoten werd het 0-9. Uitblinker Romeo Castelen was met drie treffers topscorer. De overige doelpunten kwamen op naam van Nicky Hofs (2x), Roy Makaay, Luigi Bruins en Danny Buijs. Feyenoord kwam op voorsprong door een eigen doelpunt.
Met de aanvoerdersband om de bovenarm betrad Van Bronckhorst het veld, om zich enkele seconden later meteen te schikken in zijn nieuwe rol. Met de microfoon in de hand feliciteerde hij de jubilerende club, wat hoorbaar werd gewaardeerd. Naast die professionele daad was er ook nog te merken dat er sprake was van een bijzonder moment. Na negen jaar meldde de Rotterdammer zich weer in Feyenoord-tenue op het veld en de knuffel die hij kreeg van ‘good old’ Gerard Meijer symboliseerde de speciale gevoelens die daarmee gepaard gingen.

De middenvelder zelf liet aardige dingen zien, al was er ook een sporadisch wegwerpgebaar waar te nemen. Het gebaar zei wel iets over hoe Feyenoord de eerste helft acteerde. Want ondanks dat er veel positiefs te zien was, ging niet alles crescendo. Royston Drenthe was een constante dreiging, maar zijn voorzetten miste regelmatig precisie. Jonathan de Guzman en Makaay gaven de laatste weken blijk van veel scherpte, maar de echte precisie ontbrak in Voorschoten.

Ondanks dat de ploeg niet vlamde zoals de voorgaande drie wedstrijden, werd het krachtsverschil wel in de score tot uiting gebracht. Bij rust stond er een 0-4 stand op het scorebord. De ploeg van Van Marwijk had een eigen doelpunt van Voorschotenaar Ian Witvliet nodig om de leiding te nemen. Een minuut later was het Makaay die meteen de marge verdubbelde na een fraaie aanval. Castelen maakte er 0-3 van. Bruins verzorgde de vierde treffer.

Castelen was in de eerste helft met zijn demarrages blikvanger. Na rust liet de rechtsbuiten dat minder zien en meldde hij zich vaker in de punt van de aanval. Het bracht de uitblinker aan Rotterdamse zijde twee treffers, waarmee Feyenoord uitliep naar 0-6.

Via intikkers van Danny Buijs en Hofs werd het 0-8. De volgende treffer kwam tot stand na een vernuftige aanval, waarbij Mols de voorzet van Castelen bewust liet gaan en Hofs kon profiteren.

Jordy Buijs dacht er nog 0-10 van te maken, maar scheidsrechter Schaap keurde de treffer af. De kinderen langs het veld interpreteerden dat als het eindsignaal en betraden massaal het veld. Zo eindigde de wedstrijd nog voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Daar lag niemand overigens wakker van, wat nog het meest tot uiting kwam met de glimlach waarmee Bert van Marwijk en zijn assistenten zich naar de kleedkamer verplaatsten.

Voorschoten ’97 – Feyenoord 0-9

10’ 0-1 Witvliet (eigen doelpunt)
11’ 0-2 Makaay
24’ 0-3 Castelen
45’ 0-4 Bruins
55’ 0-5 Castelen
65’ 0-6 Castelen
71’ 0-7 D. Buijs