FEYENOORD WINT OP DE VALREEP VAN EMMEN

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen eerste divisionist FC Emmen op de valreep gewonnen. Een doelpunt van Michael Mols in de 85e minuut bracht de beslissing in een wedstrijd die lange tijd gelijk opging, maar uiteindelijk in 2-3 eindigde. Roy Makaay en Jonathan de Guzman namen de overige doelpunten van Feyenoord voor hun rekening.
In verband met files begon de wedstrijd bijna twintig minuten later dan gepland. Voor Feyenoord, dat voor de eerste maal dit seizoen in het nieuwe uittenue speelde, bleek dit geen belemmering om als een speer uit de startblokken te schieten. Al binnen vier minuten stond de ploeg op voorsprong, na een blunder van doelman Thomas Villadsen van Emmen. De Deen wilde in zijn eigen strafschopgebied de instormende Roy Makaay omspelen, maar de spits doorzag de simpele schijnbeweging van de keeper en kon vervolgens makkelijk binnen tikken: 0-1.

Villadsen kon zijn fout twee minuten later al goedmaken. Andermaal vond hij Makaay in zijn strafschopgebied. De spits omspeelde met de bal aan zijn voet een verdediger, maar de doelman van Emmen kon redding brengen op het schot dat volgde.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Al vier minuten na de treffer van Makaay kwam Emmen op gelijke hoogte door een doelpunt van Roy Stroeve. André Bahia, die speelde omdat Tim de Cler een gekneusde teen overhield aan het duel met Chelsea, werd voorbij gelopen door Mark Bevaart. De rechtervleugelverdediger gaf vanaf de achterlijn de bal voor het doel. Ron Vlaar kon in het strafschopgebied de bal niet wegwerken, waarna Stroeve van dichtbij mocht uithalen.

Feyenoord bleek duidelijk aangeslagen door de tegentreffer. In de beginfase van de wedstrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht, maar na het doelpunt kregen spelers plots meer moeite om elkaar te vinden en acties met de bal werden te geforceerd ingezet. Daarbij lag het tempo in de ploeg veel te laag. Het was daarom niet eens verwonderlijk dat Emmen na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Geklungel achterin resulteerde in een scrimmage voor het doel van Ekramy. De doelman kreeg in alle hectiek zijn vuist nog wel tegen de bal, maar de omhaal van Stroeve die daarop volgde was onhoudbaar voor de Egyptenaar: 2-1.

Lange tijd was Feyenoord niet bij machte om iets terug te doen. Het elftal van Bert van Marwijk leek enigszins vermoeid en had duidelijk last van de stramme wind. Dat laatste bleek onder meer toen Ekramy een uittrap in de voeten van een tegenstander zag belanden. De doelman kon nog redding brengen op het afstandsschot dat volgde, maar werd geklopt in de rebound. Geoffrey Verweij werd echter terug gevlagd door de grensrechter, waardoor het feest voor Emmen niet doorging.

Feyenoord had de stand op dat moment al gelijk getrokken, via Jonathan de Guzman. Halverwege de eerste helft krulde hij een vrije trap vanaf een meter of twintig over de muur en via de binnenkant van de paal langs de doelman.

De tweede helft kreeg Feyenoord langzaam maar zeker meer overwicht. De bal werd sneller rondgespeeld en individuele acties gingen wat beter lopen. Op het middenveld ontstonden grote ruimtes, maar de Rotterdammers wisten hier nauwelijks van te profiteren. Een schot vanaf de rechterkant van Slory bleek in de tweede helft lange tijd het belangrijkste wapenfeit van de Rotterdammers.

Pas vijf minuten voor tijd viel de beslissing op het veld van s.v. Twedo in Veenoord. Michael Mols, die een sterke invalbeurt beleefde, speelde zich knap vrij van zijn tegenstander en schoof de bal vervolgens vanaf twintig meter in de hoek van het doel. Mede doordat scheidsrechter Steegstra een kwartier voor tijd een handsbal van Kevin Hofland in zijn eigen strafschopgebied over het hoofd zag, mocht Feyenoord niet klagen over die uitslag.