Fanshop
Fanshop

ROMEO CASTELEN VERTREKT NAAR HSV

Romeo Castelen vervolgt zijn loopbaan definitief in Duitsland. De rechtsbuiten vertrekt voor vier jaar naar het Duitse HSV. Castelen doorstond vrijdag de medische keuring met goed gevolg nadat Feyenoord en HSV kort ervoor tot overeenstemming waren gekomen. Maandagochtend werden de laatste formaliteiten geregeld, waarna de rechtsbuiten meteen meetrainde bij zijn nieuwe club. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan.
Feyenoord bood Castelen onlangs contractverlenging aan. De 24-jarige rechtsbuiten, die nog tot de zomer van 2008 onder contract stond, gaf te kennen eerst te willen proberen om overeenstemming met een nieuwe club te bereiken. Feyenoord gaf hem vervolgens toestemming om in onderhandeling te gaan met het geĆÆnteresseerde HSV, waarmee Castelen snel rond kwam.

Romeo Castelen kwam in 2004 over van ADO Den Haag. Vanaf dat moment raakte zijn ontwikkeling in een stroomversnelling. De snelle flankspeler groeide meteen uit tot basisspeler en vormde met Dirk Kuyt en Salomon Kalou een gevreesd aanvalstrio op de Nederlandse velden. Zijn stormachtige doorbraak leverde hem in de zomer van 2004 meteen een invitatie op voor het Nederlands Elftal. Inmiddels heeft Castelen tien interlands achter zijn naam staan. Met Jong Oranje won hij in 2006 het EK in Portugal.

Tijdens zijn eerste twee seizoenen beleefde Castelen zijn beste periode in Rotterdamse dienst. Het afgelopen seizoen verliep niet alleen voor Feyenoord maar ook voor Castelen teleurstellend. De international ontbrak de gehele eerste competitiehelft als gevolg van een zware enkelblessure. Voor Feyenoord speelde Romeo Castelen in totaal 79 officiƫle duels, waarin hij 21 keer scoorde.