Fanshop
Fanshop

JEUGDTEAMS STARTEN MET VOORBEREIDING

De A1, B1 en C1 zijn gestart met hun voorbereiding op het seizoen 2007-2008. Trainer Jean-Paul van Gastel stapte over van de C1 naar de A-junioren. Bij de B1, dat vorig seizoen het landskampioen prolongeerde, is Cor Adriaanse nog steeds de trainer. Bij de C-junioren staat komend seizoen een oude bekende voor de groep: Jeffrey Oost. Feyenoord.nl belicht de drie jeugdteams.
A1 BLIJFT GROTENDEELS INTACT

Jean-Paul van Gastel liep vorig seizoen met de C’tjes in de slotfase het landskampioenschap mis. Voor de jeugdtrainer was dit geen heel grote teleurstelling, hij was vooral content met de groei die hij had gezien in zijn elftal. In het nieuwe seizoen staat de oud-prof voor een elftal waar door de buitenwacht meer op de prestaties wordt gelet. Van Gastel is klaar voor deze nieuwe stap in zijn carrière buiten de lijnen.

De A-junioren hebben er onder hun nieuwe trainer al een week op zitten in het nieuwe seizoen. Aanvankelijk was na die week trainingsarbeid een oefenwedstrijd georganiseerd, maar vanwege personele problemen moest die afgeblazen worden. ‘Vanuit het vorige seizoen hadden we nog enkele spelers die niet helemaal fit waren. Omdat er deze week wat pijntjes bij zijn gekomen, had ik niet genoeg mensen om een wedstrijd mee te kunnen spelen’, aldus Van Gastel.

Bij de A1 zijn, naast de doorgestroomde B-junioren die vorig jaar al speelminuten maakten voor Feyenoords oudste jeugdteam, vier nieuwe gezichten. Twee spelers kwamen over van Sportclub Feyenoord. Ook van voetbalvereniging Spijkenisse en Zeeburgia uit Amsterdam trok Feyenoord nieuwe mensen aan.

In augustus nemen de A-junioren deel aan twee toernooien. Bij Roda JC spelen zij in het eerste weekend van augustus een internationaal toernooi, een week later gebeurt dat bij ADO Den Haag. De competitie start zaterdag 18 augustus, op eigen veld tegen FC Groningen.

Spelersgroep A1 2007-2008:

Ruben Barends, Joel Bijlow, Donny Day, Leroy Fer, Wesley van Gils, Hanne Hagary, Michel Janota, Glenn Kobussen, Kostas Lamprou, Kelvin Leerdam, Robin van Leeuwen, Miquel Nelom, Norichio Nieveld, Jordao Pattinama, Louis Pedro, Lorenzo Piqué, Kaj Ramsteijn
Clint van Stee en Raymond Watamaleo.


ADRIAANSE KAN WEER GAAN BOUWEN AAN NIEUW TEAM

Trainer zijn van een jeugdelftal betekent dat je elk seizoen weer moet bouwen aan een nieuw team. Als je voor de tweede keer op rij landskampioen bent geworden, en je het geraamte van het elftal een leeftijdscategorie op ziet schuiven, ligt er een grote uitdaging in het verschiet om van het nieuwe elftal weer een succesvol team te maken.

Cor Adriaanse zag jeugdinternationals als Fer, Pedro, Nelom en Janota verhuizen naar de A1 en kijkt er naar uit met het gewijzigde team weer hoge ogen te gaan gooien. Nieuw bij Feyenoord zijn een speler van Vitesse en een doelman die overkomt van Bennekom.

In het tweede weekend van augustus speelt de B1 een toernooi bij RKTVC in Tiel, waar onder andere de traditionele Top 3 aanwezig is. Voor het bekertoernooi zijn de Rotterdamse junioren ingedeeld bij enkele plaatsgenoten: Sparta B1, Excelsior B2 en Spartaan’20 B1.

Een week voor de start van de competitie reist de B1 af naar Oekraïne. De ploeg speelt dan een toernooi bij Shakhtar Donetsk. PSV komt 1 september naar Rotterdam voor de eerste competitiewedstrijd. De ploegen trappen om 12.00 uur af.

Spelersgroep B1 2007-2008:

Ryan Bouwmeester, Jerson Cabral, Jordy Clasie, Ariel da Cruz Silva, Henkie Dijkhuizen, Tim Eekman, Nick Erkelens, Ricky van Haaren, Shabir Isoufi, Nayib Lagouireh, Rajiv van la Parra, Robbert van der Post, Thom de Rooij, Bart Schenkeveld, Nygel Velder, Stefan de Vrij en Özkan Yilmaz.

OOST TERUG OP HET OUDE NEST

Twee jaar lang was Jeffrey Oost namens Feyenoord werkzaam bij de Fetteh Football Academy, de Feyenoord-voetbalschool in Ghana. De coördinator van de jeugdopleiding liet de Ghanese jongens kennis maken met de Nederlandse manier van spelen.

Dit seizoen keert hij terug op Varkenoord, waar hij eerder als trainer van de E1 en de D1 onder andere Royston Drenthe onder zijn hoede had. Deze week pakt Oost het werk in Rotterdam weer op. Bij de C1 ziet hij veel bekende namen, omdat hij die jongens ook onder zijn hoede had toen hij drie jaar geleden verantwoordelijk was voor de E1.

In de maand augustus staan er voor de C’tjes oefenduels met Omniworld, Excelsior B2 en de C1 van Zeeburgia op het programma. In het laatste weekend van augustus neemt Feyenoord deel aan het traditionele Willem II jeugdtoernooi.

Spelersgroep C1 2007-2008: Julian Agatowski, Geraldo Alberto Antonio, Kay Blokbland, Jon-Joost Cornelissens, Jordy van Deelen, Yorick van Deelen, Boy de Jong, Robert Klaassen, Robbert Kuit, Bryan van der Laan, Elvis Manu, Desley van Oosten, Roy Rrondeltrap, Matthew Steenvoorden, Joshua Steenvoorden, Gwaeron Stout en Joey van der Velden.