Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

RENATE VERBAAN NIEUWE AMBASSADRICE FEYENOORD

Renate Verbaan is dit seizoen het gezicht van Feyenoord in binnen- en buitenland. De presentatrice werd tijdens de Open Dag gepresenteerd als de nieuwe Feyenoord-ambassadrice. Tijdens haar presentatie zette ze spontaan het ‘we woorden kampioen’ in, een kreet die massaal werd overgenomen door de supporters. De voormalig vj is vanaf september als presentatrice te zien van het programma ‘Lost in Tokio’. Het afgelopen seizoen was ze één van de gezichten van het programma RTL Travel.
Verbaan zei het als een grote eer te zien om aankomend seizoen als ambassadrice door het leven te gaan. ‘Ik ben een Feyenoorder in hart en nieren, de club is me met de paplepel ingegoten en ik ben een geboren en getogen Rotterdamse. Ik hoef niemand hier uit te leggen waarom deze club zo bijzonder is.’ Een tweede reden voor haar trots ligt in de familiaire sfeer. Verbaan: ‘Mijn vader zit hier op de tribune. In zijn ogen zal dit het hoogst haalbare zijn wat zijn dochter in haar leven kan bereiken.’



Verbaan volgt in de hoedanigheid van ambassadrice honkbalcoach Robert Eenhoorn op. Het presenteren van een ambassadeur is een vast onderdeel van de jaarlijkse Open Dag. Tennisser Raemon Sluiter was in 2003/2004 de eerste ambassadeur van Feyenoord. Na hem volgden zanger Lee Towers, judoka Dennis van der Geest en Eenhoorn. Verbaan is de eerste vrouw die de erefunctie gaat vervullen.