Fanshop
Fanshop

GROOTS ONTHAAL VOOR ‘GIO’

Onder een luid applaus stapte Giovanni van Bronckhorst woensdag als laatste uit de helikopter. Met de zeven andere nieuwe spelers werd hij om half drie in De Kuip afgeleverd. Het vormde het hoogtepunt van de Open Dag, waarop natuurlijk ook de rest van de selectie werd gepresenteerd.


Toen de Feyenoord-helikopter even voor half drie voor de eerste maal over De Kuip heen scheerde, steeg er een oorverdovend gejoel op. Een paar minuten later landde de helikopter daadwerkelijk op de middenstip. Onder luide, opzwepende muziek stapte Roy Makaay als eerste uit. Achter hem kwamen achtereenvolgens Luigi Bruins, Michael Mols, Nuri Sahin, Tim de Cler, Kevin Hofland, Andwelé Slory en tenslotte Giovanni van Bronckhorst uit de helikopter. Alle nieuwelingen werden onthaald met een luid applaus van het Legioen. Vervolgens was het de beurt aan de rest van de selectie om op golfkarretjes het veld te betreden. Na een korte introductie maakten zij een ereronde op een platte kar.Voordat de speler werden gepresenteerd was het de eer aan Lee Towers om het publiek op te warmen voor de presentatie van de spelers. De Rotterdamse zanger zong ‘Mijn Feyenoord’ en bracht de bomvolle Kuip daarmee in de juiste stemming.Het was de opmaat voor het officiële gedeelte van de Open Dag, waarbij de presentatie van de spelers natuurlijk het hoogtepunt was. Voordat de spelers officieel werden gepresenteerd, was het daarin tijd voor de bekendmaking van de nieuwe Feyenoord ambassadeur, of beter gezegd: ambassadrice. Presentatrice Renate Verbaan gaat namelijk een jaar lang de club vertegenwoordigen.

Aan Paul Bosvelt was het vervolgens de eer om een groot bord te onthullen, waarop wordt afgeteld naar het jubileum van Feyenoord op 19 juli 2008. Op die dag bestaat Feyenoord honderd jaar. Het bord zal tot die datum aan het Maasgebouw hangen, zodat alle supporters kunnen aftellen tot de grote dag.Het programma in het stadion was al tegen één uur begonnen met een wedstrijd van Oud Feyenoord. De ploeg met onder meer Pierre van Hooijdonk, Peter Houtman, Arnold Scholten en Gaston Taument in de gelederen, nam het op tegen een Rotterdams sterrenelftal. Hierin speelden bekende Rotterdammers als Robert Eenhoorn, Wilfired de Jong, Sacha Visser, Winston Post en Rob Geus. Het sterrenelftal werd overlopen door Oud Feyenoord. Gaston Taument (2x), Arnold Scholten, Pierre van Hooijdonk en Peter Houtman zorgden voor een 5-0 overwinning.