Fanshop
Fanshop

FEYENOORD A1 DERDE BIJ RODA-TOERNOOI

De A-junioren van Feyenoord hebben hun eerste toernooi van het nieuwe seizoen er op zitten. Op het jeugdtoernooi bij Roda JC zijn de spelers van trainer Jean-Paul van Gastel als derde geëindigd. Vrijdagavond werd met 1-0 gewonnen van de organiserende club. Zaterdag waren de Rotterdammers niet bij machte de leeftijdsgenoten van Ruzemberok (Slowakije) en FC Belo Horizonte (Brazilië) te verslaan. In de strijd om de derde plaats won de ploeg zondag wel van Aalborg BK.
De Roda-junioren van trainer Eric van der Leur wisten de Feyenoorders in de eerste helft goed te bespelen. Norichio Nieveld (foto) wist na de nodige omzettingen in het tweede bedrijf het net wel te vinden: 0-1. Daar bleef het bij, zodat de eerste Rotterdamse overwinning een feit was.

Zaterdag volgde de wedstrijd tegen Ruzemberok. Ondanks een veldoverwicht en diverse kansen voor Feyenoord, gingen de defensief ingestelde Slowaken er met de winst vandoor: 1-0.

Het duel met de Brazilianen van Belo Horizonte werd een spektakelstuk. Na diverse plotwisselingen, stakingen en ware veldslagen waren het de Zuid-Amerikanen die aan het langste eind trokken: 3-4. Feyenoord was nog op een 3-1 voorsprong gekomen, via goals van Pedro (solo), Anes Ribeiro (vrije trap) en Fer (schot).

Zondag moest Feyenoord met Aalborg BK uitmaken wie recht had op de derde plaats. In die wedstrijd bleek Feyenoord veel sterker dan het team uit Denemarken. Via doelpunten van nieuweling Jordao Pattinama, Hanne Hagary en Michael Janotta boekten de Feyenoord-junioren een verdiende 3-0 overwinning.

Van Gastel zag de oefensessie in Zuid-Limburg als een nuttige test. ‘We hadden de pech niet door de defensieve muur van Ruzemberok te kunnen breken. Daarom moesten we veel doelpunten maken tegen de Brazilianen om door te gaan als nummer twee in de groep. Zondag hebben we laten zien wat we in huis hebben. Het enige waar ik van baal is dat drie van de vier doelpunten die Belo Horizonte maakte, uit een standaardsituatie kwam. Daar moeten we aan gaan werken.’ Met de derde plaats was de nieuwe trainer van de A1 uitermate content. ‘Vanwege blessures hebben we een minimale bezetting. Dan kan ik met dit resultaat alleen maar tevreden zijn.’

Volgende week speelt de A1 opnieuw een toernooi. Dan zal het de krachten meten met internationale tegenstanders op het jeugdtoernooi bij ADO Den Haag.

Bekijk de foto's van dit toernooi op www.rodajc.nl