Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS GENIETEN OP G-VOETBALTOERNOOI

Feyenoord heeft zich woensdag met een grote delegatie gemeld op het jaarlijkse Nationale G-Voetbaltoernooi in Barendrecht. Naast Bert van Marwijk, waren onder meer John Metgod, Dick Voorn, Maup Martens en Erwin Mulder aanwezig op Sportpark de Bongerd, voor het voetbaltoernooi voor geestelijk gehandicapten. Niet alleen de spelers hadden de dag van hun leven, ook de coaches genoten met volle teugen.
Omdat Bert van Marwijk in de morgen andere werkzaamheden had, nam John Metgod ’s ochtends de honneurs waar. Onder zijn leiding werden de eerste twee wedstrijden verloren, hoewel het aan de inzet van de spelers en de coaching niet lag. ‘Maar het gaat vandaag ook niet om het resultaat’, zei Metgod. ‘De bedoeling is dat we met elkaar veel plezier maken en dat lukt heel goed. De spelers hebben het erg naar hun zin en voor mij is dit ook altijd een leuke dag. Ik ben er elk jaar bij, ik doe dit graag.’De derde wedstrijd die het elftal van Feyenoord speelde, meldde Bert van Marwijk zich bij de ploeg en prompt werd er gewonnen. ‘Zo zie je maar wat er gebeurt als ik alleen al langs de zijlijn sta’, lachte de trainer. Bij de derde poulewedstrijd werd hij geflankeerd door zowel Metgod als Dick Voorn. De laatste: ‘In mijn tijd bij Fortuna Sittard ben ik ook al vaak op dit toernooi geweest. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor ons trainers is dit geweldig om mee te maken. De meeste spelers leven drie maanden naar deze dag toe en drie maanden na vandaag hebben ze het er nog over. Daar doe je het allemaal voor.’Terwijl de technische staf druk was met het Feyenoord-team, werkte doelman Erwin Mulder zich een veld verderop in het zweet. Hij was een van de profkeepers die het doel verdedigde in de strijd om de penaltybokaal. Alle teams mochten twintig strafschoppen afvuren op de keepers. Mulder had zichtbaar plezier in zijn taak. ‘Hier werk ik graag aan mee. Je ziet aan alles dat deze mensen de dag van hun leven hebben. Bovendien is dit een leuke training voor mij’, aldus Mulder, die dinsdag nog in actie kwam met Jong Feyenoord.

Omdat de selectie van Feyenoord ’s middags trainde, kon de technische staf de laatste wedstrijden in Barendrecht niet meer meepikken. Daarom werden de laatste duels onder leiding van Maup Martens afgewerkt.

Naast de Feyenoord-delegatie waren nog vele profvoetballers, -coaches en –scheidsrechters aanwezig. Zo hadden oud-Feyenoorders Maikel Aerts, Ferry de Haan en John van Loen allen een team onder hun hoede.