Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS ZORGEN VOOR LACH IN SOPHIA

De selectie van Feyenoord heeft de kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam donderdag een onvergetelijke middag bezorgd. In de centrale hal van het Erasmus MC Sophia werden de spelers en trainers één voor één op het podium gepresenteerd, voordat de aanwezige kinderen al hun vragen mochten afvuren op de selectie en om handtekeningen konden vragen. Tijdens de presentatie werd bekend dat Ron Vlaar de nieuwe ambassadeur van het Sophia Kinderziekenhuis wordt.
Nadat alle spelers op het podium stonden, werd Bert van Marwijk als eerste naar voren geroepen door de presentator van dienst. Natuurlijk wilde alle kinderen weten of Feyenoord dit jaar kampioen zou worden, maar daar wist de trainer nog geen antwoord op te geven. ‘We zullen in ieder geval het hoogste nastreven. We gaan de komende week nog hard trainen en als het goed is zijn we dan klaar voor het nieuwe seizoen.’

Vervolgens mocht Michael Mols vertellen hoe vaak Feyenoord traint, Giovanni van Bronckhorst liet weten hoe het is om aanvoerder van Feyenoord te zijn en Kevin Hofland legde uit hoe je het beste een bal kunt koppen. John Metgod en Ron Vlaar hadden de eer om dat laatste direct in de praktijk te laten zien. De twee kopten voor het oog van alle aanwezigen ruim honderd keer de bal over en weer, zonder dat de bal de grond raakte.Vlaar stond sowieso veel in de spotlights, want hij werd gepresenteerd als nieuwe ambassadeur van het Sophia Kinderziekenhuis. ‘Dat betekent dat ik af en toe in het ziekenhuis aanwezig zal zijn als er speciale gelegenheden zijn’, zei hij. ‘Vorig seizoen heb ik hier bijvoorbeeld een bingo gepresenteerd en dat vond ik erg leuk om te doen. Ik vind het een eer om ambassadeur van het Sophia te zijn en ik denk dat het heel positief is dat alle Feyenoorders vandaag weer hier aanwezig zijn.’Terwijl negen spelers en de trainer in tweetallen de verschillende afdelingen van het ziekenhuis langs gingen, om cadeautjes uit te delen aan de kinderen die niet in staat waren om naar de centrale hal te komen, barstte in de hal de jacht om spelerskaarten met handtekeningen los. De middag werd afgesloten met een grote groepsfoto, waarbij alle kinderen uit het ziekenhuis tussen de spelers mochten poseren.