JONG FEYENOORD WINT VAN SMITSHOEK: 1-3

Jong Feyenoord heeft maandagavond de oefenwedstrijd tegen vv Smitshoek met 1-3 gewonnen. In een wedstrijd die vanwege het ontbreken van lichtmasten twee keer veertig minuten duurde, kwamen de Rotterdamse beloftes al in de eerste helft op een 0-3 voorsprong. De ploeg van trainer Raymond Verheijen liet verzorgd voetbal zien en nam via twee doelpunten van Jerson Anes Ribeiro en één van Diego Biseswar afstand van Smitshoek. Namens de selectie kwamen verder Jordy Buijs en Georginio Wijnaldum in actie. Ook Sebastián Pardo en Pieter Collen speelden de hele wedstrijd.
De tweede helft paste Verheijen enkele testspelers in en switchte van 4-3-3 naar 4-4-2. ‘In dat systeem komen dit soort stagespelers beter tot hun recht’, aldus Verheijen. ‘Qua vertoonde spel mag de tweede helft geen naam hebben, het was ook meer bedoeld om deze spelers in actie te zien.’ Smitshoek kwam een paar minuten voor tijd via een corner nog op 1-3.