Fanshop
Fanshop

NIEUW REGISTRATIESYSTEEM UITWEDSTRIJDEN

Met ingang van het seizoen 2007/2008 wijzigt het systeem met betrekking tot de telling van wedstrijden voor het toekennen dan wel het behoud van de uitkaart. Voorheen vormde het aantal bezochte wedstrijden de maatstaf, waarbij in de regel gold dat Diamondcardhouders maximaal twee wedstrijden per seizoen mochten missen. Dit systeem wordt vervangen door een puntensysteem, waarbij aan elke officiële uitwedstrijd een aantal punten wordt toegekend aan de hand van een vastgesteld aantal criteria. Het nieuwe systeem is tot stand gekomen op voorspraak van Feyenoord en besproken met de Feyenoord Supportersvereniging en de Adviesgroep Uitwedstrijden van het Feyenoord Supportersplatform.
De volgende criteria worden gehanteerd:
- Minder dan 500 kaarten beschikbaar 1
- Tussen de 500 en 1.000 kaarten beschikbaar 2
- Meer dan 1.000 kaarten beschikbaar 3
- Wedstrijd op zondagmiddag 1
- Wedstrijd op zaterdagavond 2
- Wedstrijd op doordeweekse avond (inclusief vrijdag) 3
- Vrij vervoer 1
- Verplicht combivervoer 2
- Afstand Rotterdam-speelstad minder dan 50 km 1
- Afstand Rotterdam-speelstad minder dan 150 km 2
- Afstand Rotterdam-speelstad meer dan 150 km 3
- Bekerwedstrijd 2
- Puntenaantal voor een Europese uitwedstrijd zal nader bepaald worden

Aanvullende bepalingen:
• Na elk seizoen wordt een ranglijst opgemaakt. Het totale aantal behaalde punten is bepalend voor de toekenning van het type uitkaart in het seizoen daarop, waarbij geldt:

Diamondcard De nummers 1 t/m 400
Goldcard De nummer 401 t/m 1200
Silvercard Alle overigen


• Punten worden meegenomen naar een volgend seizoen. Supporters die in een seizoen wat minder wedstrijden kunnen bezoeken lopen hierdoor niet per direct het risico verworven rechten te verliezen.

• Promotie/degradatie per één stap mogelijk. Een Diamondcardhouder kan niet worden teruggezet naar Silvercard, en een Silvercardhouder kan niet promoveren tot Diamondcardhouder.

• Supporters hoeven geen contact meer op te nemen met Feyenoord wanneer zij een wedstrijd niet kunnen bezoeken. Eventueel puntenverlies kan bij andere wedstrijden gecompenseerd worden. Alleen voor bijzondere gevallen worden uitzonderingen gemaakt.

• Elke supporter kan via internet zijn of haar behaalde puntenaantal inzien. Vanaf PSV-Feyenoord (23 september) zal dit gerealiseerd zijn, daarna is het binnen een aantal dagen na elke uitwedstrijd in te zien.