JONG FEYENOORD BESLUIT VOORBEREIDING MET ZEGE

Jong Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding, tegen v.v. Zwaluwen, met 4-2 gewonnen. In een rommelige wedstrijd, waarin door beide ploegen veelvuldig de lange bal werd gehanteerd, zorgden Jerson Anes Ribeiro (2x), Michael Mols en Diego Biseswar voor de doelpunten.
Op Varkenoord had Jong Feyenoord met name in de beginfase moeite met de speelwijze van Zwaluwen. De bezoekers zetten vroeg druk en dat resulteerde in een voorsprong. Anes Ribeiro en Mols wisten dat nog voor rust goed te maken.

Zwaluwen kwam in de tweede helft toch weer op gelijke hoogte via een strafschop. Hoewel het spel er na rust dankzij veel wisselingen aan beide zijdes niet beter op werd, kwam Feyenoord tien minuten voor tijd dankzij een diagonaal schot van Biseswar toch weer op voorsprong. Anes Ribeiro zorgde vlak voor het laatste fluitsignaal met een vrije trap voor de eindstand.

Voor de Rotterdamse beloftes begint komende maandag het echte werk, als de bekerwedstrijd tegen Jong Excelsior op het programma staat. Een week later begint de competitie voor Jong Feyenoord, met een duel tegen Jong Den Bosch. Trainer Raymond Verheijen denkt dat zijn ploeg er klaar voor is. ‘We staan er aardig voor, ik ben tevreden over de voorbereiding. Hoewel we veel wedstrijden om uiteenlopende redenen niet met dezelfde spelersgroep hebben kunnen spelen, zijn we toch telkens tot een aardige teamprestatie gekomen.’