BRUINS WINT NIPT MET JONG ORANJE: 0-1

Luigi Bruins heeft woensdagavond met Jong Oranje een minimale zege geboekt op Jong Macedonië. Op een slecht veld in Skopje won de ploeg van coach Foppe de Haan met 0-1. Het enige doelpunt werd halverwege de eerste helft gemaakt door Royston Drenthe.
Het duel met de Macedoniërs was de eerste in de kwalificatiereeks voor het EK 2009, dat plaatsvindt in Zweden. Na een turbulente voorbereiding moest Jong Oranje onder benauwde omstandigheden vol aan de bak om de drie punten veilig te stellen.

Die gingen uiteindelijk mee terug naar Nederland, omdat de naar Real Madrid vertrokken Drenthe nog voor rust de enige treffer van de wedstrijd maakte. Bruins speelde de hele wedstrijd en kreeg van de Russische scheidsrechter Nikolaev de gele kaart getoond.

Opstelling Jong Oranje: Kenneth Vermeer; Gianni Zuiverloon, Ryan Donk, Gregory van der Wiel, Erik Pieters; Evander Sno (57’ Rydell Poepon), Ismaïl Aissati, Luigi Bruins; Roy Beerens (72’ Kees Luijckx), Tim Janssen (57’ Eljero Elia), Royston Drenthe

Bron: KNVB.nl