ORANJE BUIGT VOOR ZWITSERLAND: 2-1

Het Nederlands Elftal heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Zwitserland met 2-1 verloren. Met Giovanni van Bronckhorst in de gelederen wist Oranje het kwaliteitsverschil met de Zwitsers niet in de score tot uitdrukking te brengen. Voor het gastland van het EK in 2008 maakte Barnetta beide treffers, Dirk Kuyt zette het Oranje-doelpunt op zijn naam.
De Zwitser Barnetta zorgde woensdag in Genève na zeven minuten voor de voorsprong voor het thuisland. Hij benutte een strafschop feilloos. Het spel ging daarna over en weer, maar grote kansen waren er niet te noteren.

In de tweede helft deed zich eenzelfde soort situatie voor als in de eerste. Opnieuw was het Barnetta die keeper Stekelenburg in de openingsfase kansloos liet met een vernietigend schot. Deze keer was het geen poging van elf meter, maar een bal die uit een rommelige situatie voor zijn voeten kwam.

Nog geen minuut later kopte de ingevallen Kuyt een voorzet van teamgenoot Babel tegen de touwen: 2-1. Het betekende de zesde interlandgoal van de oud-Feyenoorder.

Van Bronckhorst maakte de hele wedstrijd mee, centraal op het middenveld. De ervaren linkspoot legde één keer aan voor een schot van afstand, maar die poging miste precisie. Henk Timmer zat op de bank en kwam niet in actie.

Na afloop vertelde Van Bronckhorst hoe hij de wedstrijd had ervaren. "We zijn niet goed begonnen. Het was allemaal veel te slapjes, echt ongelooflijk. We speelden te ver van onze tegenstander en kwamen verdiend met 1-0 achter." Na de treffer van Kuyt geloofde Gio er weer in. "Bij 2-1 dacht ik dat er nog veel kansen zouden komen, maar dat kregen we niet meer voor elkaar. Zij gingen meer voor de winst dan wij. Het was een goede les voor ons met het oog op Bulgarije."

De Bulgaren zijn zaterdag 8 september de tegenstander in Amsterdam. Vier dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Albanië

SAHIN NIET IN ACTIE TEGEN ROEMENEN

Nuri Sahin is woensdagavond niet in actie gekomen voor Turkije. De 18-jarige middenvelder was aanvankelijk opgeroepen voor het vriendschappelijke duel met het nationale team van Roemenië, maar reisde uiteindelijk met Jong-Turkije af voor een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Albanië.