Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

‘SECONDARY TICKETING’ VANAF NU MOGELIJK

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen heeft Feyenoord de service ‘secondary ticketing’ in het leven geroepen. Seizoenkaarthouders die niet in de gelegenheid zijn een thuiswedstrijd te bezoeken kunnen vanaf de wedstrijd Feyenoord-NAC van aanstaand weekend via een speciaal platform op internet hun plaats beschikbaar stellen. Supporters hoeven daarvoor hun seizoenkaart niet af te geven, maar regelen het met een aantal drukken op de knop. Supporters die geen kans hebben gezien een kaart te kopen voor hun favoriete vak, komen door dit nieuwe initiatief wel in aanmerking voor een toegangsbewijs.
Zo kunnen ruim 40.000 Feyenoord seizoenkaarthouders hun kaart per wedstrijd aanbieden. Feyenoord en Skelper –het bedrijf waarmee Feyenoord een partnership heeft gesloten- zorgen dat de seizoenkaart van een verkoper per verkochte wedstrijd wordt geblokkeerd, waarna Feyenoord een kaartje uitgeeft aan de koper. De seizoenkaarthouder hoeft dan ook niet zijn seizoenkaart af te geven. De seizoenkaarthouder die zijn kaart voor een wedstrijd te koop zet, krijgt zestig procent van de normale verkoopprijs.

Van financieel verlies is zodoende amper sprake. Een voorbeeld: de normale toegangsprijs voor vak S bedraagt 18,50 euro. Een seizoenkaart voor dit vak kost 195 euro. Op basis van de gehele competitie kost één wedstrijd 11,47 euro. Zestig procent van 18,50 euro = 11,10 euro. Het ‘verlies’ per verkochte wedstrijd bedraagt in dit geval dus 37 cent. De kopende partij betaalt tien procent boven de normale verkoopprijs.

De service doet vanaf dit weekend al dienst. Klik hier om u kaart te verkopen, een kaart te kopen of meer informatie over ‘secondary ticketing’ te vinden.