Fanshop
Fanshop

TWENTE A1 IS FEYENOORD DE BAAS

De A-junioren van Feyenoord hebben de goede seizoenstart zaterdag geen passend vervolg kunnen geven. Op bezoek bij landskampioen FC Twente/Heracles A1 ging de ploeg met 4-2 ten onder. De Feyenoord-doelpunten werden gemaakt door Nieveld en Pedro. De B1 en de C1 spelen dit weekend vriendschappelijke toernooien.
A1 VERGOOIT VOORSPRONG

 

Na de moeizame openingswedstrijd tegen FC Groningen stond voor Feyenoord zaterdag opnieuw een lastige tegenstander op het programma. Twente werd vorig seizoen verrassend kampioen van Nederland, waar Feyenoord het moest doen met een vierde plaats.

Feyenoord kende een wervelende start. Via doelpunten van Norichio Nieveld en Louis Pedro stond het al snel 0-2. Door slecht uitverdedigen liet Feyenoord Twente na ruim een half uur spelen terug in de wedstrijd komen: 1-2.

De junioren uit Rotterdam lieten het na de thee afweten in de afwerking. De thuisploeg gaf een lesje in effectiviteit, en trakteerde Feyenoord op een ruime 4-2 nederlaag.

'Mijn spelers moeten meer volwassen worden in het vooruit verdedigen', vond trainer Van Gastel, die in de slotfase de 14-jarige Castaigoines liet debuteren. 'We hebben goed gevoetbald, geknokt voor de punten, maar na die 4-2 waren de spelers mentaal geknakt.'

Volgende week zaterdag ontvangt Feyenoord FC Utrecht op Varkenoord. De aftrap van de thuiswedstrijden van de A1 is om 14:30 uur.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Pique (86' Castaigoines), Barends (79' Day), Nieveld, Nelom; Kobussen, Fer, Leerdam; Pattinama, Hagary, Pedro