Fanshop
Fanshop

B-JUNIOREN DOEN ERVARING OP IN OEKRAÏNE

De B1 van Feyenoord keerde maandagavond terug in Nederland, na een meerdaagse trip in Oekraïne. Bij Shaktar Donetsk, de club waar Henk van Stee tegenwoordig werkzaam is bij de jeugd, eindigde Feyenoord op de vijfde plaats door in de laatste wedstrijd Lokomotiv Moskou via penalty’s te verslaan. De C-junioren werkten een oefentoernooi in Tilburg af, op het Willem II-toernooi.
BAKKEN IN HET VOORMALIGE OOSTBLOK

 

Feyenoord bleek in het voormalige Oostblokland te beschikken over de jongste spelers. ‘Het was een toernooi voor Onder 17-ploegen. Omdat een groot deel van onze groep nog een leeftijdscategorie lager is, was het een leerzaam weekend voor ons’, zei trainer Cor Adriaanse, die op Schiphol met een flinke vertraging op de koffers moest wachten.

Feyenoord begon het toernooi vrijdag tegen Dinamo Kiev. Onder extreme weersomstandigheden – in Donetsk was het 45 graden – verloren de Rotterdammers met 1-0. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de paal stond een doelpunt in de weg.

Celtic was de volgende tegenstander. Via een treffer van Bruno Martins won Feyenoord met 1-0. De linksback dribbelde een aantal tegenstanders voorbij en kreeg via een één-tweetje met Rajiv van la Parra een schietkans. De verdediger mikte in de verre hoek raak. Omdat de Feyenoorders niet wisten te winnen van CSKA Moskou (0-0) was Lokomotiv Moskou zondag de tegenstander in de strijd om de vijfde en zesde plaats.

Ook in dat duel was na de reguliere speeltijd nog niet gescoord, zodat penalty’s de beslissing moesten brengen. Die werden door de B1 van Feyenoord beter benut dan de tegenstander. ‘Het ontliep elkaar niet veel’, vond Adriaanse. ‘Defensief staat de ploeg aardig, ik mis alleen een afmaker. Deze dagen waren voor de jongens een mooie ervaring. Pittige tegenstand onder extreem hoge temperaturen.’

GEIMPROVISEERDE C1 ZEVENDE IN TILBURG

Jeffrey Oost maakte afgelopen weekend met de C1 deel uit van het internationale toernooi bij Willem II. Met zeven spelers van de C2 en twee stage-spelers uit Denemarken werd er niet primair naar prestaties gekeken.

Feyenoord begon zaterdag met een knap gelijkspel tegen Chelsea. C2-speler Anas maakte in die wedstrijd het Feyenoord-doelpunt. Van zowel Willem II als Borussia Dortmund werd vervolgens met 2-1 verloren. Vooral tegen de organiserende club was een gelijkspel op zijn plaats geweest, maar dat mocht vanwege een afgekeurd doelpunt niet zo zijn.

Zondag was Ajax met 3-1 te sterk voor Feyenoord. Joshua Steenvoorden scoorde nog wel, maar de Rotterdammers moesten concluderen dat de aartsrivaal op dit moment een stukje verder is.

De laatste tegenstander werd wel verslagen, waardoor de zevende plaats een feit was. Tegen Club Brugge werd het 1-0, door een goal van Geraldo Alberto Antonio. Oost zag na afloop van het toernooi diverse lichtpuntjes. ‘We zijn niet door het ijs gezakt. Gaandeweg het toernooi zag ik vorderingen in het spel. Dat is iets om op voort te borduren.’