JONG FEYENOORD BOEKT RUIME ZEGE OP WOUDESTEIN

Jong Feyenoord is het bekertoernooi goed begonnen. De ontmoeting met stadsgenoot Excelsior eindigde in een terechte 0-4 overwinning. André Bahia zorgde voor de openingstreffer, Schet (2x) en een verdediger van de thuisploeg voerden de score verder op.

Na een succesvolle voorbereiding wachtte Jong Feyenoord maandagavond de eerste serieuze wedstrijd. In het bekerduel met de Kralingers moest blijken hoe ver het team van trainer Raymond Verheijen was. Feyenoord begon sterk aan het bekerduel. Na een kwartier werd Mitchell Schet aan de rechterkant naar de grond gewerkt, wat een vrije trap tot gevolg had.

Jerson Anes Ribeiro krulde de bal naar de tweede paal, waar Bahia de sterkte bleek in de lucht: 0-1. Twintig minuten later verdubbelde de bezoekende ploeg de score. Via een vlijmscherpe counter kwam Jeffrey Raghoebar door over de linkerkant. De aanvaller trok de bal voor op de ingevallen Kevin Wattamaleo, die de marge op twee kon brengen. Omdat een Excelsior-speler vlak voor zijn voeten de bal binnenwerkte kreeg hij de goal niet op zijn naam: 0-2.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. Feyenoord domineerde en ging op zoek naar een derde treffer. Excelsior had niets te verliezen en ging over het hele veld één op één spelen. ‘Daar anticipeerde de verdediging goed op’, zei Verheijen na afloop. ‘De spelers gingen op de juiste wijze om met het veranderde wedstrijdbeeld. Vooral Ömer Özçelik verdient een compliment voor de snelle omschakeling.’

Terwijl de thuisploeg zocht naar de aansluitingstreffer, sloeg Feyenoord genadeloos toe. Middenvelder Anes Ribeiro onderschepte een Kralingse aanvalsopzet en stuurde direct Schet diep. De pijlsnelle aanvaller wist wel raad met het buitenkansje: 0-3. Een trucje dat hij tien minuten later herhaalde, maar dan volledig op eigen kracht.

Niet lang daarna had Anes Ribeiro de score verder op kunnen voeren naar vijf, toen Feyenoord een strafschop toegewezen kreeg van scheidsrechter IJsbrandy. De penalty was een logisch gevolg van een overtreding op de doorgebroken Bahia. Anes Ribeiro mikte echter net te hoog, zodat de score onveranderd bleef.

Tien minuten voor tijd haalde de trainer Bahia uit voorzorg naar de kant, waardoor Feyenoord de slotfase met tien man uit moest spelen. Met een 0-4 tussenstand kwam de zege niet meer in gevaar.

Volgende week maandag begint de competitie voor Jong Feyenoord. In Den Bosch zijn de beloften van de plaatselijke FC dan de tegenstander.

Jong Excelsior - Jong Feyenoord: 0-4

Scoreverloop
15’ 0-1 Bahia
35’ 0-2 Eigen doelpunt Excelsior