Fanshop
Fanshop

CHUN-SOO LEE DICHTBIJ TRANSFER NAAR DE KUIP

Feyenoord hoopt vandaag de Zuid-Koreaanse international Chun-Soo Lee aan de selectie toe te voegen. De Rotterdamse club heeft al een akkoord bereikt met diens club Ulsan Hyundai, maar moet er in de laatste uren voor het sluiten van de transfermarkt nog uitkomen met de speler zelf. Ook moet de 26-jarige Lee nog medisch worden gekeurd. De aanvaller zou aanvankelijk gisteravond in Nederland arriveren, maar kort voor vertrek kwam de transfer op losse schroeven te staan. Vanmorgen om vier uur Nederlandse tijd kwamen Feyenoord en Ulsan Hyundai toch nog tot overeenstemming.
Chun-Soo Lee arriveert vandaag nog niet op Nederlandse bodem. De medische keuring zal zodoende, gezien het sluiten van de transfermark in de nacht van vrijdag op zaterdag, worden uitgevoerd in Seoul. De contractbesprekingen zullen per telefoon en fax worden gevoerd, ten einde de transfer op tijd te kunnen beklinken. Technisch directeur Peter Bosz: ‘We hebben hem dus nog niet vastgelegd. Gisterochtend kregen we te horen dat de transfer van de baan was, waardoor hij niet in het vliegtuig stapte. Maar daarna kwam er weer een opening. Zijn club wilde weer praten, wat vannacht resulteerde in een akkoord. We gaan er nu alles aan doen om er uit te komen.’

Chun-Soo Lee moet de gewenste versterking zijn in de voorhoede. De Zuid-Koreaan heeft al ervaring met het Europese voetbal. Eerder speelde hij voor het Spaanse Real Sociedad en Numancia. Hij kwam op twee WK’s in actie. Feyenoord had hem al lang op het lijstje met beoogde versterkingen staan. Na het afketsen van de transfer van Luque verlegde Feyenoord zijn interesse meteen naar Lee. Bosz: ‘We volgen hem al langer en hebben hem uitgebreid gescout. We hebben ook met Pim Verbeek en Dick Advocaat, die allebei bondscoach zijn geweest bij Zuid-Korea, gepraat. Ze waren zeer positief. Daarnaast gaven ze ook als mens en professional een positieve mening over hem.’ Ook Giovanni van Bronckhorst gaf te kennen gecharmeerd te zijn van Lee.