Fanshop
Fanshop

A1 MAAKT NA RUST HET VERSCHIL

Feyenoord A1 heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. Na de nederlaag van vorige week tegen Twente/Heracles, herpakte de ploeg van Jean Paul van Gastel zich tegen FC Utrecht. Na een 0-1 achterstand bij rust slaagden de Rotterdammers de kansen wel te benutten in de tweede helft, met een 5-2 zege als resultaat. Feyenoord C1 kon de seizoenstart niet opluisteren met een overwinning. Tegen Willem II bleef het 0-0, een uitslag waar Feyenoord gezien het spelbeeld geen klagen over had.
VAN GASTEL HEEFT NOG WERK TE VERZETTEN

De competitiestart van de A1 is met twee overwinningen uit drie wedstrijden bepaald niet slecht. Toch mogen de zes punten die het opleverde geen zand in de ogen strooien. In de twee gewonnen wedstrijden werden in totaal vier treffers geïncasseerd. Plus de vier die Twente/Heracles er vorige week maakte, zijn dat er al acht. Teveel uiteraard, oordeelt trainer Van Gastel. ‘En ik kan nou niet zeggen dat de tegenstanders zoveel kansen creëren. Utrecht had drie kansen, maar dat leverde ze wel twee treffers op. Dat is een punt dat me zorgen baart.’

Evenals de moeizame productie dat doet. De vijf treffers die Feyenoord zaterdagmiddag maakte tegen Utrecht camoufleren dat de talenten erg moeilijk tot scoren komen. Van Gastel telde voor rust twaalf kansen, wat de 0-1 achterstand na 45 minuten nog net niet lachwekkend maakte. ‘We gingen niet zorgvuldig genoeg om met de kansen’, constateerde Van Gastel, die zijn manschappen in de rust instrueerde voetballend op dezelfde wijze door te gaan.

Met succes, want het leidde in de tweede helft wel tot doelpunten. De teller aan Feyenoord-zijde stokte nadat er vijf keer was gescoord. Louis Pedro, Ruben Barends, Leroy Fer, Kelvin Leerdam en Donny Day verzorgden de productie. In de blessuretijd scoorden Utrecht nog tegen.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Nelom, Nieveld, Barends (86’ Erkelens), Pique; Kobussen (76’ Van Haaren), Fer, Leerdam; Pedro, Hagary en Pattinama (80’ Day).


C1 BLIJ MET PUNTENDELING

De C’tjes kwamen stroef uit de startblokken, met een gelijkspel tegen Willem II als resultaat. Trainer Jeffrey Oost en zijn pupillen konden blij zijn met het punt, want de Tilburgers waren over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij. Dat vertaalde zich in de tweede helft ook in grote mogelijkheden, maar twee ballen op de lat en één op de paal voorkwamen dat de Rotterdammers een valse start van het seizoen beleefden.

Vreemd genoeg kreeg Willem II die mogelijkheden in de fase dat Feyenoord het spel maakte. Dat leverde de ploeg van Oost overigens weinig meer op dan een kans van Gwaeron Stout. De Feyenoorder had het vizier niet op scherp.

In de eerste helft waren de Rotterdammers al met de rug tegen de muur gezet in de wedstrijd die het aanzien amper waard was. Dat het toen geen treffer tegen kreeg, was mede te danken aan Matthew Steenvoorden. De centrale verdediger was uitblinker aan Rotterdamse zijde.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Y. Van Deelen, M. Steenvoorden, Van Oosten (40’ Blokland), J. Van Deelen; Van der Laan, Alberto Antonio, J. Steenvoorden (55’ Stout); Van der Velden (45’ Manu), Cornelissens en Klaassen.