WINNEND FEYENOORD HOUDT OPNIEUW DE NUL: 2-0

Feyenoord heeft de derde competitiezege zonder tegentreffer geboekt: 2-0. De ploeg van Bert van Marwijk stelde voor rust de zege veilig via treffers van Luigi Bruins en Roy Makaay. Said Boutahar kreeg na rust de uitgelezen mogelijkheid 2-1 te maken, maar Henk Timmer keerde de strafschop. Michael Mols maakte vier minuten voor tijd zijn debuut.
Feyenoord hield er in de eerste helft een bewonderenswaardige effectiviteit op na. Roy Makaay miste de eerste kans van de wedstrijd toen hij op aangeven van De Guzman naast kopte. Maar na die misser betekende elke doelpoging tot de rust ook meteen een doelpunt.

Dat Feyenoord de kleedkamer opzocht met ‘slechts’ een 2-0 voorsprong maakte meteen duidelijk hoe weinig kansen de thuisploeg creëerde. Uiteraard lag niemand in De Kuip daar wakker van. Daar was ook geen reden voor, want ondanks het gebrek aan doelpogingen had Feyenoord het duel stevig in handen. Willem II stond constant met de rug tegen de muur en kwam geen moment in het spel voor.

De eerste treffer was van grote schoonheid. De breedtepass van Nuri Sahin was van sublieme kwaliteit en Bruins hoefde er alleen zijn voet nog tegenaan te zetten. De Rotterdammer deed naar behoren en volleerde diagonaal binnen: 1-0.

Op slag van rust deelde Feyenoord opnieuw een tik uit. En opnieuw was het even opmerkelijk als knap hoe functioneel de aanval tot doelpunt werd omgezet.

Giovanni van Bronckhorst stuurde van eigen helft Makaay de diepte in. De spits gaf voor op Hofs, die tussen twee verdedigers opdook. De middenvelder stoorde zodanig dat iedereen, doelman Kenneth Vermeer incluis, zich op de bal verkeek. Hofs leek de bal nog te toucheren, maar uit de beelden bleek het tegendeel. Makaay kon zo alweer zijn derde competitietreffer bijschrijven.

Danny Mathijssen was de eerste die in de tweede helft een schot waagde en duidelijk maakte dat Willem II zich nog niet verslagen achtte. Na 57 minuten kon de ploeg van Dennis van Wijk dat met de aansluitingstreffer tot uiting brengen toen Theo Lucius een strafschop veroorzaakte. De rechtsback vloerde Said Boutahar en kreeg de gele kaart.

Boutahar plaatste zich zelf achter de bal terwijl een striemend fluitconcert neerdaalde vanaf de tribunes. Daar kwam op slag een einde aan toen Henk Timmer de penalty keerde en zo de eerste tegentreffer van de competitie voorkwam.

Timmer moest ook nog in actie komen op schoten van Rydell Poepon en Mathijssen. De keeper deed dat overtuigend. Aan de andere kant hoefde Vermeer geen enkele keer meer in actie te komen. Alleen Hofs stichtte nog gevaar. De middenvelder schoot in kansrijke positie net over.

Feyenoord – Willem II 2-0