JONG FEYENOORD START COMPETITIE MET ZEGE

Jong Feyenoord is de competitie begonnen met een 3-5 overwinning op Den Bosch. Hoewel de wedstrijd in stadion De Vliert moeizaam begon voor de Rotterdamse beloftes, werd de tweede helft orde op zaken gesteld. Jerson Anes Ribeiro (2x), Kevin Wattamaleo (2x) en Mitchell Schet verzorgden de productie in de ploeg van trainer Raymond Verheijen.
De eerste helft van Jong Feyenoord was het best te omschrijven als wisselvallig. Goede momenten werden afgewisseld met slechte en dit was ook terug te zien in het scoreverloop. De Rotterdammers kwamen na tien minuten al op voorsprong via Jerson Anes Ribeiro, maar een dekkingsfout achterin maakte die voorsprong twee minuten later al ongedaan. Nog geen vijf minuten na die gelijkmaker, hadden beide ploegen hun productie zelfs al verdubbeld.

Tot de rust hielden Den Bosch en Feyenoord elkaar zodoende volledig in evenwicht. De thuisploeg leek dat evenwicht op slag van rust te verstoren door een strafschop te benutten, maar nog in dezelfde minuut herstelde Ribeiro met een vrije trap de balans.

Na rust kwam het krachtsverschil tussen de thuisploeg en de bezoekers veel beter tot uiting. Mede dankzij een zeer sterke Sefanja Davids op het middenveld, kreeg Feyenoord steeds meer overwicht, wat zich uitbetaalde in een doelpunt van Wattamaleo na bijna een uur spelen. Ditmaal wist Feyenoord de voorsprong wél vast te houden. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd de marge zelfs nog iets groter, toen Mitchell Schet een strafschop onberispelijk binnen schoot.

‘Ik ben tevreden over de uitslag, maar minder over het vertoonde spel’, concludeerde Verheijen achteraf. ‘Met name de eerste helft was niet goed. De grootste winst is dat de ploeg heeft laten zien dat het terug kan knokken na een achterstand. Dat is voor een coach prettig om te zien.’

Jong FC Den Bosch – Jong Feyenoord 3-5
10’ 0-1 Anes Ribeiro
12’ 1-1
14’ 2-1
17’ 2-2 K. Wattamaleo
45’ 3-2
45’ 3-3 Anes Ribeiro
58’ 3-4 K. Wattamaleo
90’ 3-5 Schet (pen.)