Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

PRODUCTIEF FEYENOORD B1 BEKERT VERDER: 2-8

Feyenoord B1 heeft de poulefase van het bekertoernooi overleefd. De afsluitende groepswedstrijd tegen Spartaan ’20 werd dinsdagavond met overtuigende cijfers gewonnen: 2-8. Shabir Isoufi was met drie treffers topscorer aan Feyenoord-zijde. De ploeg van Cor Adriaanse beleefde een valse start en kwam op achterstand. Na de gelijkmaker werd het krachtsverschil ook in de score tot uiting gebracht.
Feyenoord had een achterstand nodig om wakker geschud te worden tegen Spartaan. De Rotterdammers waren slordig in de passing, wat mede te wijten was aan de linies die slecht op elkaar aansloten. Het resultaat, de 1-0 achterstand, was niet meer dan een logisch gevolg. Het was ook het startsein van de opleving, want nog voor het rustsignaal was het fundament voor de zege al gelegd.

Nick Erkelens maakte na twintig minuten met het hoofd de gelijkmaker, waarna Isoufi en Jerson Cabral de ruststand op 1-3 bepaalden. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. Jordy Clasie stelde Isoufi in staat de 1-4 te maken. Cabral liet zich daarna niet onbetuigd en maakte zijn tweede van de wedstrijd: 1-5. Spartaan scoorde na 56 minuten nog wel tegen, alvorens Feyenoord via Ricky van Haaren (strafschop), Ariel da Cruz Silva en Isoufi –beiden op aangeven van Nayib Lagouireh- de eindstand bepaalden op 2-8.

Trainer Adriaanse kon tevreden zijn, al bleef hij wel kritisch. ‘De beginfase was gewoon niet goed, dat moet beter als we zaterdag tegen Den Haag spelen. Positief was wel dat ik dingen heb gezien waar we op de training mee aan de slag zijn geweest’, aldus de trainer die zijn ploeg vorig seizoen nog kampioen maakte.

Opstelling Feyenoord B1: Yilmaz (32’ Van der Post); De Vrij (66’ Martins), Van Haaren, Erkelens, Eekman; Bouwmeester, Clasie (60’ Kruithof), Isoufi; Lagouireh (68’ Schoonheijm), Van la Parra en Cabral (50’ Da Cruz Silva).