Fanshop
Fanshop

VIER FEYENOORDERS MET ORANJE ONDER 17 NAAR DUITSLAND

KNVB-coach Albert Stuivenberg heeft de Feyenoorders Jerson Cabral, Rick van Haaren, Rajiv van La Parra en Robbert van der Post geselecteerd voor deelname aan een vriendschappelijk landentoernooi in Duitsland. Tegenstanders op het toernooi zijn België, Griekenland en gastland Duitsland. Tim Eekman staat op de standby-lijst.

Nederland opent het toernooi op donderdag 20 september tegen Duitsland in het Ernst Moritz Arndt Stadion in Bergen, waar om 16.00 uur wordt afgetrapt. Op zaterdag 22 september treft de ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg Griekenland in Stadion W. Seelenbinder in Anklam. Aanvang van het duel met de Grieken is 14.00 uur. Maandag 24 september besluit Onder 17 het toernooi tegen België. Plaats van handeling is het Stadion der Freundschaft in Stralsund, waar om 11.00 uur wordt gestart.

Stuivenberg selecteerde de volgende tweeëntwintig spelers:

Roly Bonevacia, Lorenzo Burnet, Geoffrey Castillion, Jeffrey Dekker, Lorenzo Ebicilio, Ricardo van Rhijn, Rik Schouw en Rodney Sneijder (allen Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Kailash Nandkoemarsing (Excelsior), Jerson Cabral, Rick van Haaren, Rajiv van La Parra en Robbert van der Post (allen Feyenoord), Danny Hoesen (Fortuna Sittard), Lion Kaak (De Graafschap), Jeffrey Gouweleeuw en Quenten Martinus (beiden sc Heerenveen), Imad Najah en Jeroen Zoet (beiden PSV), Anouar Kali en Bart van Wieringen (beiden FC Utrecht).

Het toernooi in Duitsland geldt als voorbereiding op de eerste kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 17 jaar. Nederland is ingedeeld in groep 10, samen met Frankrijk, Albanië en Letland. Het EK-kwalificatietoernooi vindt plaats in Albanië van 23 tot en met 28 oktober.

Voordat de ploeg naar Albanië afreist oefent Onder 17 nog tegen Griekenland. Dit duel wordt gespeeld bij JSV Nieuwegein op woensdag 10 oktober (aftrap 16.00 uur).