Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD B1 STRIJDEND TEN ONDER TEGEN PSV

Feyenoord B1 is er niet in geslaagd om de punten tegen de leeftijdsgenoten van PSV in eigen huis te houden. De Eindhovenaren vertrokken met een 1-2 zege op zak uit Rotterdam. De ploeg van Cor Adriaanse maakte via Rajiv van la Parra nog wel gelijk en was hard op weg in die fase de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een onachtzaamheid in de defensie zorgde ervoor dat PSV uit een hoekschop de winnende treffer kon maken.
Feyenoord presteerde afgelopen weekend ondermaats tegen ADO Den Haag, maar slaagde er wel in om drie punten aan het duel over te houden. Drie dagen later was er van een zwakke prestatie zeker geen sprake. De Rotterdammers streden voor elke meter en konden zich meten met de bezoekers. PSV was voor rust de bovenliggende partij, Feyenoord was dat in de tweede helft.

De linksbuiten van PSV mocht na 31 minuten ongehinderd opstomen en een schitterend schot lossen. De passieve Feyenoord-defensie zag de bal in de kruising verdwijnen. Feyenoord dacht snel gelijk te maken, maar Shabir Isoufi zou daarbij hands hebben gemaakt. Die discutabele beslissing had tot gevolg dat Feyenoord met een achterstand de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft was het Feyenoord dat de bezoekers naar achteren drong. Het leverde de verdiende gelijkmaker op na een fraaie aanval. Ryan Bouwmeester stuurde Nayib Lagouireh
de diepte in. Hij vond op zijn beurt Van la Parra, die voor de 1-1 tekende.

Feyenoord dacht de zege binnen te gaan slepen, maar in de fase dat een Rotterdamse treffer in de lucht hing sloeg PSV toe. De ploeg van Adriaanse stelde alles in het werk om nog wat aan die tussenstand te veranderen, maar het offensief mocht niet baten.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post: De Vrij, Erkelens, Van Haaren, Eekman; Bouwmeester, Clasie (65’ De Cruz Silva), Isoufi; Lagouireh, Van la Parra en Cabral (70’ Velder).