Fanshop
Fanshop

ORANJE WINT IN EXTRA TIJD VAN ALBANIË

Ruud van Nistelrooy heeft het Nederlands Elftal behoedt voor een blamage in Albanië. In de blessuretijd van het tweede EK-kwalificatieduel in vier dagen, maakte de spits van Real Madrid het enige doelpunt in een matige wedstrijd. Na de overwinning heeft Oranje andermaal een grote stap gezet richting het EK van volgend jaar. Giovanni van Bronckhorst speelde de hele wedstrijd op het middenveld.
Vooral voor rust was het thuisland nauwelijks de mindere van Nederland. De Albanezen leken zelfs op voorsprong te komen, toen een eigen doelpunt van Mario Melchiot om onduidelijke redenen werd afgekeurd. Nederland stelde daar, behalve een paar afstandschoten in de tweede helft, bar weinig tegenover.
 
In de slotfase bracht bondscoach Marco van Basten oud-Feyenoorder Dirk Kuyt in de ploeg om een voorsprong te forceren. De spits kwam echter nauwelijks aan het spel te pas, even als de aanvallers die al in het veld stonden. Pas toen de officiële speeltijd al verstreken was, en Albanië met tien man verder speelde na een opstootje, brak Van Nistelrooy de ban. Op aangeven van invaller Urby Emanuelson werkte hij de bal achter de Albanese doelman.