TIENTAL A-JUNIOREN STRIJDEND TEN ONDER TEGEN AZ: 0-1

De A-junioren hebben zaterdag met minimaal verschil verloren van AZ. De Alkmaarders waren gelijkwaardig aan Feyenoord, maar pakten met de 0-1 winst drie punten. Hanne Hagary werd in de eerste helft van het veld gestuurd. De B1 wist de punten wel in Rotterdam te houden. Vitesse/AGOVV B1 werd met 2-0 verslagen. De C’tjes moesten met 3-1 het onderspit delven bij PSV.
A1 KNOKT MAAR KRIJGT NIETS

Feyenoord ontving zaterdag AZ A1 op Varkenoord. Vojtech Machek maakte op het middenveld zijn opwachting als basisspeler. De 17-jarige speler is overgekomen van Sparta Praag.

Feyenoord kende een desastreus begin op eigen veld. Na slecht uitverdedigen keek de ploeg al na vijf minuten tegen een achterstand aan. In het vervolg van de eerste helft kwam Feyenoord A1 niet meer in de problemen. De scheidsrechter keurde een treffer van Leroy Fer af, omdat hij de keeper zou hebben gehinderd. De neutrale toeschouwer kon echter constateren dat de jeugdinternational de doelman niet eens had gezien, en er eerder sprake was van een overtreding op de Feyenoorder.

Na 35 minuten kreeg spits Hagary de rode kaart. Wat de aanleiding van de uitsluiting was is nog niet bekend, maar de lange speler moest na een duel met een verdediger van AZ het veld ruimen. Drie minuten later kreeg de ploeg de volgende tegenslag te verwerken. Nieuweling Machek kampte met uitputtingsverschijnselen en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. De jongeling was de laatste weken vaak in onzekerheid over zijn naderende overgang naar Rotterdam, en dat had zijn uitwerking op het veld.

Ondanks de personele problemen bleef Feyenoord op de been tegen AZ. Na een gesprek in de rust constateerde trainer Jean-Paul van Gastel dat zijn spelers ook na rust met veel strijd op jacht gingen naar de gelijkmaker. Er kwamen kansjes voor de thuisploeg, maar ook AZ kreeg een goede mogelijkheid. Keeper Kostas Lamprou hield zijn ploeg met een uitstekende redding in de wedstrijd. Het punt was het tiental Feyenoorders niet gegund, bij het scheiden van de markt raakte Louis Pedro de paal.

Volgende week speelt Feyenoord A1 in Amsterdam een uitwedstrijd tegen Ajax.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Nelom (75' Watamaleo), Nieveld, Kobussen Barends; Leerdam, Fer, Machek (38' Pique); Pedro, Hagary en Pattinama (62' Day).

ADRIAANSE WIL BETERE START

Tegen Vitesse/AGOVV kende de B1 van Feyenoord zaterdag een matige start. Trainer Co Adriaanse, die zijn elftal ten opzichte van de vorige wedstrijd niet had gewijzigd, was niet tevreden over de openingsfase. 'Robbert van der Post moest tot twee keer toe reddend optreden omdat we te slap verdedigden. We hebben geen team dat zomaar even van iedereen wint, daarom moeten de spelers er vanaf de eerste seconde staan.'

Feyenoord had even nodig om in de wedstrijd te komen. Vitesse was niet naar Rotterdam gekomen om zich in te graven, en dat leverde een open wedstrijd op. Vijf minuten voor rust opende Feyenoord de score. De Belgische aanvaller Nayib Lagouireh bezorgde de bal na een knappe actie bij Shabir Isoufi, die vaak wel raad weet met dit soort mogelijkheden: 1-0.

Na 47 minuten meldde Ricky van Haaren zich aan de zijkant van het veld voor een vrije trap. Nick Erkelens legde bij de tweede paal de bal met het hoofd voor de voeten van Rajiv van la Parra, die de marge verdubbelde: 2-0. 'Daar hebben we deze week nog op getraind', glunderde Adriaanse. 'Mooi om dan terug te zien dat de jongens het zo snel oppikken.'

Het duel verloor daarna niet aan kwaliteit, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt. Adriaanse moet het de komende weken doen met een kleine trainingsgroep, omdat zes spelers op stap zijn met de nationale teams voor spelers onder 17 jaar. 29 september speelt de B1 de volgende wedstrijd, op eigen veld tegen Willem II.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post: De Vrij, Erkelens, Van Haaren, Eekman; Bouwmeester, Clasie, Isoufi (69' Velder); Lagouireh, Van la Parra (65' De Cruz Silva) en Cabral.

C1 GEHINDERD DOOR ONDERBREKING

De C-junioren van Feyenoord kenden een weinig gelukkige zaterdag in Eindhoven. Op bezoek bij koploper PSV speelde Feyenoord de tegenstander in de eerste twintig minuten helemaal zoek. Met flitsend combinatiespel creëerden de Rotterdammers kans op kans, wat na 13 minuten spelen resulteerde in de openingstreffer van Joey van der Velden. De aanvallende middenvelder was alert toen de PSV-keeper een schot van spits Elvis Manu had gepareerd.

De irritaties bij de thuisploeg namen toe, wat de scheidsrechter na twintig minuten deed besluiten het duel tijdelijk stil te leggen. Na een afkoelingskwartier betraden beide ploegen het veld weer. Feyenoord had moeite na die onderbreking het ritme weer op te pakken.

PSV kwam op zeer dubieuze wijze op gelijke hoogte. Een schot van een PSV'er kwam via de paal in de handen van keeper Ruben Verhage. De scheidsrechter had de bal echter over de achterlijn zien gaan, en 'gaf' PSV een doelpunt. Joshua Steenvoorden herstelde voorsprong bijna voor rust, maar zijn volley wist de PSV-keeper niet te verontrusten.

De ploegen deden in de tweede helft niet voor elkaar onder. Trainer Jeffrey Oost bracht drie C2-spelers binnen de lijnen, en zag zijn ploeg enkele mogelijkheden krijgen. Aan de andere kant maakten de gastheren optimaal gebruik van de fysieke voorsprong. De spitsen van PSV waren groot van stuk en in de lucht moeilijk te kloppen. Uit een corner kwamen zij koppend aan de voorsprong: 2-1. Via een scherpe combinatie bepaalde PSV de uitslag op 3-1. Een goede wedstrijd van de kant van Feyenoord, dat met een beetje meer geluk anders was verlopen.