OOK JONG EINDHOVEN GEEN OBSTAKEL VOOR JONG FEYENOORD: 5-2

Jong Feyenoord heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de beloftencompetitie. Op eigen veld werd Jong Eindhoven met 5-2 verslagen. Pieter Collen maakte de eerste twee doelpunten voor de Rotterdammers. Vervolgens zette ook Georginio Wijnaldum twee treffers achter zijn naam. Michael Thé maakte uit een strafschop de vijfde voor Feyenoord. Het uitvallen van Tim Vincken betekende een flinke tegenvaller voor trainer Raymond Verheijen.
Voor Vincken betekende de wedstrijd zijn rentree na een vervelende hamstringblessure. Hij moest de strijd na zeven minuten staken. ‘Als je dat ziet, zak je door je stoel heen. Balen voor die jongen’, zei Verheijen na afloop. De coach kon nog niets zeggen over de ernst van de kwetsuur. ‘Daar zal morgen meer duidelijkheid over komen.’

Omdat Michel Poldervaart, de vervanger van Vincken, net terug is van een langdurige blessure, liet de trainer hem eerst een fatsoenlijke warming up afwerken. Feyenoord speelde daarom een groot deel van de openingsfase met tien man. Dat weerhield de ploeg er niet van de score in een kort tijdsbestek op te voeren.
Collen zorgde met twee rake kopballen voor een snelle 2-0 voorsprong. Beide goals kwamen tot stand uit corners van Jerson Anes Ribeiro. De Belg was niet veel later zelfs dichtbij een derde treffer met zijn voorhoofd. Ook bij Feyenoords derde doelpunt stond Anes Ribeiro aan de basis. Zijn vrije trap werd door Wijnaldum met het puntje van zijn schoen gepromoveerd tot doelpunt: 3-0. Wijnaldum maakte er voor rust zelfs 4-0 van. Zijn schot werd onderweg nog aangeraakt door een Brabants been, maar de scheidsrechter kende de goal toe aan de jeugdige middenvelder van Feyenoord.

’4-0 met de rust was misschien wat geflatteerd’, vond trainer Verheijen. ‘Het gaf de verhoudingen niet helemaal juist weer. Het was niet zo dat we Eindhoven ondersteboven hadden gevoetbald. Daarom wilde ik dat de spelers de tweede helft scherp zouden starten.’ Aan dat verzoek werd gehoor gegeven. Eindhoven kon de opgestoomde verdediger Jordy Buijs alleen op onreglementaire wijze stoppen, wat een strafschop tot gevolg had. Thé ging achter de bal staan en verzaakte niet: 5-0.

In het andere strafschopgebied was het in de 63ste minuut ook raak. Een overtreding van Ömer Özçelik had een penalty tot gevolg, die Eindhoven wist te benutten: 5-1. Het betekende het begin van een offensief van Eindhoven, waar ook de 5-2 uit voortvloeide. De opgeleefde bezoekers probeerden er daarna met ruw spel nog een wedstrijd van te maken. Diverse overtredingen leverden de Eindhovenaren vier gele kaarten op. Verheijen: ‘Ondanks dat ik uit mijn wissels was, heb ik Poldervaart een kwartier voor tijd weer naar de kant gehaald. Na een lange herstelperiode zit je niet te wachten op een paar schoppen voor je benen. En al helemaal niet als de wedstrijd gelopen is.’

Ook Jacob Lensky maakte dinsdag na een blessure zijn comeback in het rood-witte shirt. Het bleef, zoals vooraf was afgesproken, bij een helft. ‘Daarin heeft Jacob laten zien dat hij heel goed kan voetballen. Hij heeft het prima gedaan.’

De trainer kan tevreden terugkijken op de start van de competitie. ‘De eerste wedstrijd winnen we met 3-5 en vandaag schieten we er opnieuw vijf in. We hebben een enorm aanvallend ingesteld elftal. Dan krijg je achterin wel eens een risicovolle situatie, maar daar lig ik niet wakker van. Voor het publiek zijn het wedstrijden met een hoge amusementswaarde, en daar is voetbal toch voor bedoeld.’

De volgende competitiewedstrijd van Jong Feyenoord is maandag 1 oktober. Dan speelt de ploeg in Maastricht tegen Jong MVV.

Jong Feyenoord - Jong Eindhoven 5-2
Scoreverloop: 14' 1-0 Collen 21' 2-0 Collen 31’ 3-0 Wijnaldum 38’ 4-0 Wijnaldum 51’ 5-0 Thé 63’ 5-1 72’ 5-2