Fanshop
Fanshop

BRUINS EN HOFS VRAAGTEKENS VOOR TOPPER

Bert van Marwijk ziet zich in aanloop naar de topper tegen PSV geconfronteerd met personele problemen. Luigi Bruins en Nicky Hofs kampen met lichte klachten en trainden op vrijdag nog individueel. Bruins verzwikte zijn enkel op de dinsdagtraining, terwijl Hofs hinder ondervindt van een pijnlijke knie. ‘Op dit moment heb ik geen idee of ze er bij zijn of niet, ik was er al blij mee dat ze vandaag weer op het trainingsveld stonden’, aldus Van Marwijk, die wel duidelijkheid kon geven over Sherif Ekramy. De tweede keeper ontbreekt de komende weken als gevolg van een schouderblessure. Erwin Mulder vervangt hem op de bank.
De afwezigheid van Ron Vlaar noopt Bert van Marwijk ertoe Serginho Greene waarschijnlijk sneller bij de selectie te halen. Greene is terug na een half jaar blessureleed en zou aanvankelijk eerst zijn rentree maken bij Jong Feyenoord. ‘Maar de kans is vrij groot dat ik hem er nu al bij haal. Nood breekt wetten in dit soort situaties’, aldus Van Marwijk.

Ekramy kreeg de laatste dagen steeds meer last van zijn schouder. Dat bemoeilijkte maximaal strekken. ‘Hij zal nu met fysiotherapie aangepast gaan trainen’, zei Van Marwijk. Gehoopt wordt dat de klachten met twee weken zijn verholpen.