Fanshop
Fanshop

LEE GEPRESENTEERD: ‘WEINIG PROBLEMEN OM AAN TE PASSEN’

Chun-Soo Lee is maandagmiddag officieel gepresenteerd in De Kuip. De Zuid-Koreaan schoof om twee uur aan in de perszaal van het stadion, naast technisch directeur Peter Bosz en een tolk. Bosz gaf aan heel blij te zijn dat Lee eindelijk in Nederland is gearriveerd. ‘Na de verkoop van Romeo Castelen en Royston Drenthe hadden wij dringend behoefte aan een speler voor de zijkant. Met Lee hebben we nu iemand in huis die zowel op de flanken als achter de spitsen kan spelen.’ Later op de middag zal Lee voor het eerst met de groep meetrainen.
Feyenoord hoopt dat Lee zo snel mogelijk volledig bij de groep aan kan sluiten. Sinds het moment dat de aanvaller zijn contract bij Feyenoord tekende, trainde hij niet meer met zijn vorige club Ulsan Hyundai mee. Wel hield hij individueel zijn conditie op peil door middel van hardlopen en krachttraining. Lee liet weten honderd procent fit te zijn, maar nog wedstrijdritme te missen.

Volgens Bosz is het de komende periode essentieel dat Lee zo snel mogelijk leert communiceren met zijn teamgenoten. ‘Daar zullen we hem binnen de club hard mee gaan helpen.’ Lee zelf gaf aan dat hij van plan is om zo snel mogelijk de Nederlandse taal machtig te worden.Na zijn teleurstellende periode in Spanje dacht Lee lang na toen hij het aanbod van Feyenoord kreeg. ‘Ik heb mijn hoofd gebroken over de vraag of ik nog een keer naar Europa zou gaan. Maar Feyenoord is een goed team, deze club is wereldwijd bekend. Ik wist ook dat Chung-Gug Song hier heeft gespeeld en ik heb veel wedstrijden van Feyenoord op televisie gezien. Daarom wilde ik graag hier spelen en heb ik toch voor Feyenoord gekozen.’

Doordat Lee bij het Zuid-Koreaanse elftal al te maken kreeg met Nederlandse trainers als Pim Verbeek en Dick Advocaat, is hij al bekend met de Nederlandse speelwijze. ‘Van hen heb ik op tactisch gebied heel veel geleerd’, zei Lee. ‘Daarom verwacht ik weinig problemen om me aan de ploeg aan te passen.’

 

Bij de officiële overhandiging van het shirt met het rugnummer 16, werd duidelijk dat Lee zelf ook een presentje had meegenomen. De aanvaller toverde een knuffelbeertje te voorschijn, een zeer geliefd speelgoed in Zuid-Korea. De aanwinst van Feyenoord kreeg de lachers op zijn hand, toen hij met een knipoog vertelde dat hij binnenkort zulke beertjes in Feyenoord-tenues wil gaan verkopen in zijn thuisland.