FEYENOORD A1 HEEFT OFFDAY

‘Een wanprestatie’ typeerde trainer Jean-Paul van Gastel de 3-2 nederlaag die Feyenoord A1 dinsdagavond leed bij Sparta. Na de 1-4 zege op Ajax konden de jonge Feyenoorders nog niet laten zien op een constant niveau te kunnen presteren.
De eerste helft was van Feyenoord-kant niet om aan te zien. ‘De ploeg miste alle basiselementen. Er was totaal geen bezieling’, moest Van Gastel constateren. Sparta speelde op het scherpste van de snede en schuwde geen duel. Toch wist Feyenoord met een voorsprong de rust te bereiken. Hanne Hagary maakte een 1-0 achterstand ongedaan en Michael Janotta zette Feyenoord A1 in de eerste helft zelfs op voorsprong.

In het tweede bedrijf was het spel van Feyenoord beter, maar kreeg het twee treffers om de oren die voortkwamen uit persoonlijke fouten. Van Gastel was hard in zijn bewoordingen: ‘We verdedigden als een stel oude wijven. Dit is een wanprestatie. Vandaag waren negen jongens zwaar ondermaats.’

Zaterdag ontvangt Feyenoord om 14.30 uur ADO Den Haag A1 op Varkenoord.