Fanshop
Fanshop

FEYENOORD VERDER IN BEKERTOERNOOI

Feyenoord heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. In de tweede ronde van de KNVB Beker werd FC Utrecht in eigen huis simpel aan de kant gezet: 3-0. De ploeg van Bert van Marwijk maakte na een 0-0 rustand het verschil via treffers van Nicky Hofs, Luigi Bruins en Roy Makaay. Diego Biseswar maakte als invaller zijn eerste officiële minuten. Kevin Hofland (voetkneuzing) was niet op tijd fit en ontbrak in de wedstrijdselectie.
Het beeld dat bij de eerste finale van het seizoen zou passen, vertoonde aanvankelijk weinig overeenkomsten met de werkelijkheid. Feyenoord voetbalde woensdagavond in een halfgevulde Kuip. En dan was voetballen op basis van het eerste half uur een wat al te positieve opvatting van wat de thuisploeg liet zien. Feyenoord kon in aanvallend opzicht niks afdwingen. Het gladde veld, met veel glijpartijen tot gevolg, hielp er ook niet bij.

Pas na een weinig vermakelijk half uur kwam er wat venijn in het spel van de Rotterdammers. FC Utrecht was tot dat moment twee keer gevaarlijk geweest via Kevin Vandenbergh en Leroy George, maar Timmer redde in beide gevallen. Van Utrechts gevaar was geen sprake meer toen Feyenoord zich liet gelden. Het mondde meteen uit in een aantal mogelijkheden.

Zo stelde Roy Makaay doelman Franck Grandel na 37 minuten op de proef. De Franse keeper redde klemvast. Een minuut later meldde Feyenoord zich in de persoon van Jonathan de Guzman opnieuw in de voorste linie. Het schot van de Canadees verdween maar net naast het doel. Ook Nuri Sahin probeerde het met een volley, maar zijn poging ontbrak het aan snelheid om Grandel echt te verontrusten.

Snelheid had de schotpoging van Van Bronckhorst direct na rust genoeg, maar nu ontbeerde de poging precisie. Het snelle offensief maakte wel duidelijk dat Feyenoord de wedstrijd liefst zo vroeg mogelijk naar zich toe wilde trekken. Het slaagde in die opzet, want in enkele minuten werd een onoverbrugbare voorsprong op het scorebord gezet.

De eerste treffer was het logische en ook wel verdiende resultaat. Tim de Cler kwam mee op en leverde de voorzet af op het hoofd van Hofs. De middenvelder, bezig aan een sterk optreden, kopte diagonaal binnen: 1-0.

Die klap dreunde nog wel even na, anders was het niet te verklaren hoe de Utrechtse defensie drie minuten later schutterde. Feyenoord mocht via Van Bronckhorst en Buijs wel heel makkelijk combineren en afleggen op Bruins. De Rotterdammer werd ook weinig in de weg gelegd en kon met een perfect schot 2-0 maken.Het aangeslagen Utrecht werd niet gespaard en moest meteen een derde treffer incasseren. Nuri Sahin gaf over de grond voor op Makaay, aan wie het buitenkansje wel was besteed: 3-0.

Na zeventig minuten telde iedereen Makaays tweede treffer al, maar dit keer faalde hij vrij voor Grandel. Hij kreeg de bal voor het intikken, maar schoot tot ongeloof van iedereen, incluis hemzelf, naast.

De wedstrijd was gespeeld, maar kende nog wel een aantal aardige momenten. Zo was de invalbeurt voor Biseswar een leuke bijkomstigheid voor het talent. Dat gold eveneens voor de paar minuten die Serginho Greene mee maakte. Ondanks de weinige tijd die hem gegeven was, reageerde het publiek enthousiast op een aantal van zijn acties.

Feyenoord – FC Utrecht 3-0

Scoreverloop:
52’ 1-0 Hofs
55’ 2-0 Bruins
60’ 3-0 Makaay

Geel: -

Scheidsrechter: Luinge

Opstellingen
Feyenoord:
Timmer; D. Buijs (87’ Greene), Lucius, Bahia, De Cler; Sahin, Hofs (79’ Mols), Van Bronckhorst; De Guzman, Makaay en Bruins (84’ Biseswar).

FC Utrecht: Grandel (75’ De Ruiter); Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters; Kruys, Van Dijk, Somers; George, Nelisse (46’ Mohammed) en Vandenbergh.