TACTISCH STEEKSPEL FEYENOORD A1 EN ADO DEN HAAG EINDIGT IN 1-1

Feyenoord A1 wist zich zaterdag lange tijd geen raad met de tactische aanpak van de Haagse tegenstander. Na de thee liep het beter bij de Rotterdamse formatie, dat genoegen moest nemen met een punt. De B1 en de C1 waren beiden een klasse beter dan hun tegenstander. De B’tjes klopten Willem II met 2-0, de C-junioren verlieten Den Haag met een 0-4 zege op de plaatselijke leeftijdsgenoten.
FEYENOORD A1 HEEFT MOEITE MET HAAGSE PUZZEL

De A1 heeft een bewogen week achter de rug. Na de knappe uitzege bij Ajax (1-4) en de wanvertoning bij Sparta (3-2 nederlaag) volgde zaterdag de ontmoeting met ADO Den Haag A1. De opponent trad aan in een zeldzame opstelling, met een blok van vier middenvelders achter de eenzame spits. ‘We hadden zowel in balbezit als zonder bal moeite met de speelwijze van Den Haag’, zei Jean-Paul van Gastel. ‘Het was een interessant leermoment voor ons’.

Na de nodige omzettingen in de rust was het strijdplan voor de tweede helft klaar. Dat de ploeg binnen 40 seconden op voorsprong zou komen, had de trainer niet durven dromen. Na de aftrap kwam er al snel een diepe bal op Leroy Fer, die voor het doel de controle over de bal wist te behouden: 1-0. In de 25 minuten die volgden was Feyenoord beter dan ADO. In het laatste kwart van de wedstrijd ging het echter fout bij de Rotterdammers.

De frontlinie koos veelvuldig voor de dribbel in plaats van het balbezit, wat de ommekeer in de wedstrijd betekende. De bezoekers kwamen steeds vaker voor het doel van Kostas Lamprou (foto). De Griekse keeper toonde zijn talent en werkte de ene na de andere Haagse inzet weg voor de doellijn. Vlak voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven, waardoor beide ploegen kregen waar zij recht op hadden.

Met tien punten uit zeven wedstrijden staat Feyenoord in de middenmoot. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd in Doetinchem, tegen De Graafschap A1.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Nelom (25’ Machek), Nieveld, Kobussen, Barends; Leerdam, Fer, Janotta; Pedro, Watamaleo (46’ Day) en Pattinama.

B1 BOEKT SOLIDE OVERWINNING

De B’tjes hadden twee weken geen wedstrijd voor Feyenoord gespeeld vanwege interlandverplichtingen met de Nederlandse- en Belgische jeugdteams. In de thuiswedstrijd tegen Willem II wisten de spelers elkaar al snel weer te vinden. Met name in de eerste helft zag het positiespel van de B-junioren er flitsend uit. Dat het in die fase maar bij één treffer bleef (schot Stefan de Vrij) mochten de Rotterdammers zichzelf aanrekenen. De ploeg kreeg diverse kansen de score op te voeren, maar verzuimde de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen.

De tweede helft begon goed voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. Een voorzet van Nayib Lagouireh werd door Shabir Isoufi beheerst ingeschoten: 2-0. Daarna zakte het initiatief van Feyenoord wat in. Willem II kreeg de kans de bal rond te spelen en was nog dicht bij een doelpunt. Via doelman Robbert van der Post en de paal bleef Feyenoord zonder tegendoelpunt.

‘Vanwege de ramadan vloeiden de krachten bij een aantal spelers weg in de tweede helft. Daar zal de tegenstander ook mee te maken hebben gehad. Om die reden lag het tempo in de slotfase wat aan de lage kant denk ik’, zei Adriaanse na afloop. De coach speelt met zijn team volgende week zondag een uitwedstrijd bij AZ.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post: De Vrij, Erkelens, Van Haaren, Eekman; Bouwmeester, Clasie (69’ Rashid), Isoufi (64’ Velder); Lagouireh (67’ De Cruz Silva), Van la Parra en Cabral.

C’TJES OP SCHOT IN DE RESIDENTIE

Voor Jeffrey Oost was het zaterdag genieten geblazen. Met de C1 boekte de trainer een ruime overwinning op ADO Den Haag: 0-4. In de eerste helft was het de nauwkeurigheid voor het doel van de tegenstander dat de trainer tevreden stelde, in de tweede helft maakten de jonge spelers indruk door ADO op eigen veld compleet weg te spelen.

In de openingsfase was de wedstrijd al gespeeld. In een tijdsbestek van tien minuten mochten de junioren uit Den Haag drie keer aftrappen. Via een schot in de kruising van Robert Klaassen, een rake kopbal van Geraldo en een volley van Yorick van Deelen stond er na 21 minuten 0-3 op het bord. Na rust verhoogde Anass Achahbar de score naar 4-0, wat de eindstand betekende.

Volgende week reist VVV vanuit Venlo af naar Rotterdam om tegen de C1 van Feyenoord te spelen.