VAN MARWIJK: ‘GOEDE, LEERZAME WEDSTRIJD’

Bert van Marwijk had zaterdag ‘misschien wel de beste 45 minuten’ van zijn ploeg gezien. De trainer doelde daarbij op de eerste helft van Feyenoord, die volgens Van Marwijk ‘meer dan goed’ was. Het enige waar het aan schortte was dat Feyenoord niet alle kansen benutte voor rust. ‘Anders hadden we de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen.’
Dat gebeurde niet, waardoor het duel tot de laatste minuut spannend bleef. Dat had mede te maken met de speelwijze van Heerenveen, vond Van Marwijk. ‘Die ploeg heeft een goede bank en ging de tweede helft alles of niets spelen. Wij kregen wel mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar doordat het 2-0 bleef, was het tot de laatste minuut spannend.’

Van Marwijk noemde zijn ploeg na rust te slordig. Zijn elftal kreeg meer moeite om de bal een linie op te schuiven, mede door vroeg storen van de bezoekers. Daardoor kwam Feyenoord meer onder druk te staan. ‘Het positieve is dat we in die fase hebben laten zien dat we kunnen knokken. Daarom was dit een goede, maar ook een leerzame wedstrijd.’

Volgens de trainer kan na dit zesde competitieduel definitief gesteld worden dat de competitie goed is gestart. Na vier zeges op rij, kreeg Feyenoord in Eindhoven tegen PSV een tik te verwerken, maar met overwinningen op FC Utrecht en Heerenveen heeft Feyenoord daarop ‘een prima antwoord’ gegeven. Na zaterdagavond is PSV zelfs weer op de ranglijst gepasseerd.

Tot slot gaf Van Marwijk aan dat hij zich geen zorgen maakt om Kevin Hofland. De verdediger liep in de eindfase van de wedstrijd wat te hinken, maar dit is niet ernstig. ‘Maar het is logisch dat zijn voet nog wat gevoelig is’, zei Van Marwijk.