BELOFTEN TONEN KARAKTER IN MAASTRICHT : 1-3

Met Chun-Soo Lee in de gelederen heeft Jong Feyenoord maandagavond met 1-3 gewonnen bij MVV. In Maastricht maakten Jacob Lensky, Georginio Wijnaldum en Kevin Wattamaleo de doelpunten namens de Rotterdammers, die deze competitie nog geen punt hebben laten liggen. De Zuid-Koreaan Lee speelde de hele tweede helft mee met de ploeg van trainer Raymond Verheijen.

In een regenachtig Stadion De Geusselt ontving Jong MVV maandag de koploper uit Rotterdam. Vanwege de regen was het veld niet goed bespeelbaar. Na zeven minuten namen de gastheren verrassend de leiding. Bij een vrije trap van MVV wist niemand bij Feyenoord de boomlange Dustin Huisman af te stoppen. De van Ajax overgekomen verdediger klopte zijn tegenstanders in de lucht: 1-0.

Veel beter werd het spel van Feyenoord niet na de vroege tegentreffer. Vanuit de verdediging kwam de opbouw maar matig op gang en gaandeweg de eerste helft liepen steeds meer spelers uit hun positie. De rust gebruikte Verheijen om het elftal te wijzen op het strijdplan. ‘Wij spelen dit seizoen voornamelijk tegen verdedigend ingestelde teams. Daar is onze speelwijze op afgestemd, maar als de taken niet goed uit worden gevoerd sticht je ook geen gevaar.’

In de tweede helft maakte Lee voor het eerst zijn opwachting in een wedstrijd van zijn nieuwe club. Met enkele aanwijzingen van zijn coach –Verheijen maakte de 26-jarige Aziaat mee als assistent-bondscoach bij de Koreanen- begon de aanvaller gemotiveerd aan het tweede bedrijf. Uit een voorbeeldige aanval maakten de beloften van Feyenoord al snel gelijk. Een crosspass over de breedte bereikte Diego Biseswar, die met een pijlsnelle actie zijn tegenstander achter zich liet. Na goed terugleggen vuurde de mee opgekomen Lensky vanaf 16 meter succesvol raak: 1-1.

MVV kon het hoge tempo van de Rotterdamse bezoekers niet meer aan en trok meermalen aan de noodrem. Dat de Feyenoorders het hoofd koel hielden bij de late tackels van de Limburgers deed de trainer goed. ‘Als je ziet wat Diego te verduren kreeg, kan je alleen maar tevreden zijn over zijn ontwikkeling. De jongens behielden negentig minuten lang de concentratie, dat is iets om trots op te zijn’, zei Verheijen na afloop.

Een kwartier voor tijd nam Feyenoord afstand van MVV. Wijnaldum was alert bij een corner van Jerson Anes Ribeiro: 1-2. In de slotfase maakte Wattamaleo zijn derde van het seizoen, na opnieuw goed voorbereidend werk van Biseswar.

Verheijen was tevreden over de jongste aanwinst van Feyenoord. Lee werd door zijn teamgenoten nog te weinig in het spel betrokken, maar liet bij zijn spaarzame acties wel zien een zeer dreigende speler te zijn. De tweebenige aanvaller maakte een gedreven indruk, verdedigde mee als dat nodig was en toonde zich onvoorspelbaar in zijn acties. Bij de enige kans die hij kreeg was zijn inzet te zwak, maar dat hij op de goede weg is werd in Limburg wel duidelijk.

Danny Buijs stond maandag synoniem voor de wederopstanding na rust. De aanvoerder coachte zijn manschappen en legde veel strijd in zijn spel. Door de spelers op hun plaats te zetten nam hij het voortouw voor de 1-3 zege. Volgende week maandag speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen VVV.

Jong MVV – Jong Feyenoord 1-3

7’ 1-0 Huisman
50’ 1-1 Lensky
76’ 1-2 Wijnaldum
85’ 1-3 Wattamaleo