Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORDERS VERZORGEN AFTRAP SCOREN VOOR GEZONDHEID

Tim de Cler en Patrick Lodewijks hebben dinsdag de officiële aftrap van de actie Scoren voor Gezondheid gegeven. In de perszaal van De Kuip zette De Cler samen met twee kinderen en staatssecretaris van VWS Jet Bussemaker zijn handtekening onder een contract. Daarin staat opgenomen dat de ondertekenaar zijn best zal doen om twintig weken zo gezond mogelijk te leven. In totaal zetten dinsdag 120 kinderen hun handtekeningen onder een soortgelijk contract.
Het contract vormt een belangrijk onderdeel van de actie Scoren voor Gezondheid, een landelijk gezondheidsproject waarbij voetballers uit de Eredivisie leerlingen aanzetten tot een gezonde leefstijl. Alle Erediviseclubs hebben zich aan het project verbonden. ‘Feyenoord kan een mooie rol spelen in dit project’, zei financieel directeur Onno Jacobs bij de presentatie van de actie. ‘Overgewicht bij kinderen is een breed probleem in de samenleving. Via dit project leren kinderen dat het belangrijk is om veel te bewegen en gezond te eten. Feyenoord kan daarin met haar uitstraling en de medewerking van coryfeeën een grote bijdrage leveren.’



Na de presentatie in het stadion, volgde een aantal clinics op de velden van trainingscomplex Varkenoord. Tegen drie uur eindigde de officiële aftrap van Scoren voor Gezondheid, maar voor circa tweeduizend kinderen begint het nu pas echt. De komende twintig weken zullen zij op school vijf thema’s over voldoende bewegen en gezonde voeding behandelen. De 120 kinderen die dinsdag in De Kuip hun handtekening zetten onder het contract, sluiten over twintig weken met een fit- en gezondheidstest op Varkenoord het project af. Daarna ontvangen ze uit handen van Feyenoord-ambassadeur Tim de Cler en Patrick Lodewijks hun contract.