Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD HOOPT OP VERVOLG AAN GOEDE START

Bert van Marwijk stelde na de afgelopen wedstrijd tegen Heerenveen dat Feyenoord de competitie officieel goed was begonnen. Met vijf overwinningen uit zes duels bezetten de Rotterdammers de tweede plaats op de ranglijst. Die goede lijn hoopt Feyenoord zondag door te zetten, als het op bezoek gaat bij Vitesse. De vraag is of Chun-Soo Lee dat zal meemaken. Bert van Marwijk kon vrijdag niet met zekerheid zeggen of de Zuid-Koreaan in Arnhem van de partij zal zijn.
Feyenoord hoopt zondag tevens een vervolg te geven aan de recente resultaten in het Gelredome. De afgelopen twee competitieontmoetingen in het Arnhemse stadion werden eindelijk eens gewonnen: iets dat in de voorgaande tien jaar niet was gelukt. Zo was het Gelredome van 1996 tot aan 2006 een waar spookhuis voor Feyenoord.

Van Marwijk toonde zich vrijdag onder de indruk van de resultaten die Vitesse deze competitie behaalde. Weliswaar liep de ploeg van trainer Aad de Mos in de beker tegen een zeperd aan, maar in de competitie werd er bijvoorbeeld gewonnen van AZ. ‘Wij kunnen geen enkele tegenstander onderschatten’, zei Van Marwijk. ‘Ook al zijn wij zelf op de goede weg.’

Met dat laatste doelde de trainer onder meer op het hoge niveau dat de afgelopen tijd op de trainingen wordt behaald. ‘We zijn verder dan ik vooraf had verwacht’, zei hij. ‘Het elftal wordt bijna wekelijks beter. Spelers als Van Bronckhorst, Makaay, Hofland en De Cler hebben daarbij een heel goede invloed op de talenten. Zij laten andere beter functioneren.’

Van Marwijk gaf aan dat hij nog niet zeker weet of hij Chun-Soo Lee zondag meeneemt naar Arnhem. Hij wil de Zuid-Koreaan de tijd gunnen om zich aan te passen aan Nederland, de speelwijze en de spelersgroep. Bovendien is Lee conditioneel nog niet op het niveau waar hij hoort te zijn. Zeker is wel dat Andwélé Slory, Tim Vincken, Ron Vlaar, Dwight Tiendalli en Sherif Ekramy wegens blessures zondag niet van de partij zullen zijn. Over Ekramy sprak Van Marwijk de verwachting uit dat hij binnen een of twee weken weer bij de groep zal aansluiten.

DE TEGENSTANDER
Wie wel eens een gokje waagt in de Toto, weet na zes speelrondes dat op Vitesse geen peil is te trekken. De ploeg van trainer Aad de Mos staat vijfde en zo bezien zouden de resultaten vrij regelmatig moeten zijn. In feite is dat ook zo: Vitesse won vier van de zes wedstrijden en verloor de overige twee duels.

Wie de resultaten erbij pakt, ziet echter dat er voor de notoire gokker weinig eer te behalen is in Arnhem. De zeges op Sparta en NEC waren misschien te voorspellen geweest, maar de overwinning op AZ was een verrassende. Dat Vitesse met nul punten zou vertrekken uit het Philips Stadion was ook te voorzien, maar dat de ploeg thuis drie punten verspeelde tegen De Graafschap had ongetwijfeld een hoge notering opgeleverd.

Drie dagen na het verlies tegen De Graafschap, leed Vitesse nog een beschamende nederlaag. De ploeg werd uit de beker geknikkerd door FC Eindhoven en leek het spoor volledig bijster, er werd zelfs gesproken over een crisis. Toch werden er in de afgelopen speelronde weer drie punten gepakt, in de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Zo bezien valt er over het komende duel met Feyenoord weinig te zeggen. Duidelijk is dat Vitesse kan voetballen en met name in de breedte over meer kwaliteit beschikt dan vorig seizoen. Dat komt misschien wel het beste tot uiting door het vertrek van Danko Lazovic. Vitesse leverde daardoor een hoop kwaliteit in. De opvolging van hem werd niet gezocht in een nieuwe grote naam, maar juist in twee hard werkende, ambitieuze spitsen, namelijk Santi Kolk en Harrie Gommans.

Zij staan symbool voor de nieuwe verhoudingen in de selectie van Vitesse. Niet langer is de groep volledig afgestemd op een paar sterspelers, maar trainer Aad de Mos wil juist dat het collectief de sterkste pijler is. Om dat kracht bij te zetten, schorste hij bijvoorbeeld Civard Sprockel om disciplinaire redenen, voor de bekerwedstrijd tegen Eindhoven. Om maar aan te geven dat iedereen in de pas moet lopen om tot goede resultaten te komen.

Vitesse – Feyenoord
Zondag 7 oktober om 12:30 uur in het Gelredome
Scheidsrechter:
Wouters

Vermoedelijke opstellingen:
Vitesse:
Velthuizen; Verhaegh, Espinoza, Sprockel, Megrelishvili; Swerts, Van der Schaaf, Yakubu Due; Junker en Lorca
Feyenoord: Timmer; Lucius, Bahia, Hofland, De Cler; Sahin, Hofs, Van Bronckhorst; De Guzman, Makaay en Bruins

STATISTIEKEN

THUIS

05/11/2006 Feyenoord - Vitesse 2-1
06/11/2005 Feyenoord - Vitesse 0-0
23/01/2005 Feyenoord - Vitesse 1-2
22/11/2003 Feyenoord - Vitesse 3-0
12/04/2003 Feyenoord - Vitesse 2-1

UIT
01/04/2007 Vitesse - Feyenoord 0-1
15/01/2006 Vitesse - Feyenoord 0-1
29/08/2004 Vitesse - Feyenoord 1-1
08/02/2004 Vitesse - Feyenoord 0-0
19/10/2002 Vitesse - Feyenoord 1-1