JUNIOREN MAATJE TE GROOT VOOR TEGENSTANDERS

Feyenoord A1 heeft zaterdag in Doetinchem de ontmoeting met De Graafschap winnend afgesloten: 0-2. Leroy Fer zorgde in de tweede helft voor beide treffers. De C-junioren haalden flink uit tegen VVV. De teller stokte bij zeven Rotterdamse doelpunten. De B1 verdedigt zondag de koppositie tegen AZ.
FER LEIDT A1 NAAR DE OVERWINNING

De A-junioren troffen zaterdag in de Achterhoek een uiterst defensief ingesteld De Graafschap. Van Gastel moest vanwege blessures flink schuiven in zijn team en begon met aanvaller Raymond Watamaleo op de backpositie. In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer naar de keeper van De Graafschap. Op het kunstgras speelde Feyenoord een goede eerste helft, wat ondanks twee behoorlijke kansen eindigde in een doelpuntloze ruststand.

Na de thee was de scherpte weg bij Feyenoord. De spelers wisten elkaar minder makkelijk te vinden, waardoor de thuisploeg ruimte kreeg om te counteren. Na 69 minuten kwamen de bezoekers uit Rotterdam toch op voorsprong. Louis Pedro speelde zichzelf knap vrij en zette Leroy Fer alleen voor de keeper. De lange middenvelder moet je zo'n kans niet geven: 0-1. Gelegenheidsverdediger Watamaleo redde zijn ploeg niet veel later door een bal van zijn eigen doellijn weg te halen.

In de slotfase maakte Fer zijn tweede van de middag. Uit een vrije trap van aanvoerder Glenn Kobussen kopte hij zijn ploeg naar een veilige voorsprong. De volgende tegenstander van de A1 is Heerenveen, dat volgende week zaterdag naar Rotterdam komt.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Watamaleo, Ramsteijn (46' Machek), Nieveld, Piqué (54' Van Stee); Leerdam, Kobussen, Fer; Pedro, Day (90' Van Gils) en Pattinama.

C-JUNIOREN WERKEN AAN HET DOELSALDO

In de bovenste regionen van de competitie is het dit seizoen spannend bij de C'tjes. Een goed doelsaldo is daarom welkom voor de kampioenskandidaten. Feyenoord trad zaterdag aan tegen hekkensluiter VVV en boekte een forse overwinning: 7-0.

Nadat vorige week ADO Den Haag met 4-0 aan de kant werd gezet lijken de jonge Feyenoorders 'los'. Op Varkenoord kwamen de doelpunten zaterdag van Jon-Joost Cornelissens (2), Joey van der Velden (3), Joshua Steenvoorden en Geraldo. Vooral het laatste doelpunt van de middag was een lust voor het oog. Uit een fantastische pass van Desley van Oosten scoorde Cornelissens met een lob. 'Een flitsende aanval waar je als trainer alleen maar van kan dromen', zei trainer Jeffrey Oost na afloop.