WIJNALDUM BESLIST DUEL MET VVV: 2-1

Jong Feyenoord heeft maandagavond de beloften van VVV met 2-1 verslagen. Georginio Wijnaldum maakte tegen de ploeg uit Venlo beide treffers namens de Rotterdammers. Chun-Soo Lee kwam de eerste helft in actie voor de ploeg van trainer Raymond Verheijen. Jong Feyenoord won dit seizoen ook de eerste drie competitiewedstrijden, tegen FC Den Bosch, FC Eindhoven en MVV.
Ondanks een goede start op Sportcomplex Varkenoord maakte Jong Feyenoord maandagavond dezelfde fout als in de vorige wedstrijd, tegen MVV. De bezoekers uit Venlo waren na tien minuten in de eerste helft nog niet aan voetballen toegekomen, maar kwamen uit een vrije trap wél op voorsprong: 0-1. Opnieuw ging er een dekkingsfout aan vooraf. VVV groef zich vervolgens volledig in, zodat Feyenoord tachtig minuten de tijd had de defensieve muur te doorbreken.

De eerste helft verliep verder zonder doelpunten, en ook de mogelijkheden die de thuisploeg creëerde waren op één hand te tellen. Toch was Verheijen tevreden over het spel in de eerste helft. ‘We speelden zeer gevarieerd en maakten goed gebruik van de flanken. Diego Biseswar en Chun-Soo Lee passeerden continu hun directe tegenstander en kwamen tot een aantal voorzetten. Dat die niet altijd van de juiste kwaliteit waren en dat de bezetting voor het doel te mager was, zorgde er voor dat we niet tot doelrijpe kansen kwamen.’

In het vervolg van de wedstrijd liet Jong Feyenoord zien de koppositie per se niet uit handen te willen geven. De ploeg voerde de druk op VVV op. Een doelpunt voor de Rotterdamse beloften hing in de lucht. Pieter Collen kreeg een goede kopkans en Sefanja Davids was dichtbij de gelijkmaker. Het duurde tot de 75ste minuut voordat het publiek op Varkenoord kon juichen. Uit een scherpe voorzet van Biseswar maakte een verdediger van VVV hands. De scheidsrechter had het voorval geconstateerd, en wees resoluut naar de stip. Wijnaldum eiste de strafschop op en schoot de bal strak in de bovenhoek: 1-1.

Met nog een klein kwartier op de klok zette Feyenoord alles op alles om de punten in Rotterdam te houden. Dat resulteerde twee minuten voor tijd in de winnende treffer. De doorgeschoven Wijnaldum kreeg de bal vanaf de zijkant aangespeeld, draaide weg met zijn linkerbeen en schoot de bal zeer behendig in de rechterhoek: 2-1.

Het waren voor Wijnaldum alweer zijn vierde en vijfde treffer van het nog prille seizoen. De jeugdige middenvelder staat bij Jong Feyenoord geposteerd aan de rechterkant van het middenveld, maar komt door zijn gevoel voor diepgang vaak op het juiste moment voor het doel van de tegenstander. ‘Met zijn loopacties creëert hij enorm veel gevaar’, zag ook zijn trainer bij de beloften. Verheijen was ook te spreken over Biseswar, die dit seizoen een volwassen indruk achterlaat, en over Pieter Collen. De Belgische rechtsback zorgt voor een goede sfeer in de groep en scoort elke week een ruime voldoende.

Jong Feyenoord komt donderdag opnieuw in actie. Dan speelt de ploeg in Alkmaar een bekerwedstrijd tegen de beloften van AZ. De aftrap in Alkmaar is om half drie.

Jong Feyenoord - Jong VVV Venlo: 2-1