Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JAARCIJFERS SEIZOEN 2006/2007 GEPUBLICEERD

De jaarcijfers van het seizoen 2006/2007 zijn vrijdagochtend door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders goedgekeurd. In een eerder stadium werden de door de directie opgestelde cijfers al geaccordeerd door de Raad van Commissarissen en PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. De vandaag (vrijdag) gepubliceerde cijfers geven aanleiding tot optimisme, met de opwaardering naar categorie II van het KNVB-licentiesysteem als voornaamste pijler.

Feyenoord zag ten opzichte van het seizoen 2005/2006 de netto-omzet stijgen met 0,3 miljoen naar 38,2 miljoen euro. De totale bedrijfslasten zijn met 1,5 miljoen euro gestegen naar 43,7 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen bedraagt 0,7 miljoen euro in de plus, mede als gevolg van een positief resultaat uit verkoop van spelers ter grootte van 7,5 miljoen euro.

De financiële verwachtingen zijn positief, wat met name is toe te schrijven aan de opbrengsten uit Talentpool I en II. Gelet op de al gerealiseerde transferopbrengsten (met name die van Royston Drenthe naar Real Madrid) en de invoering van de Talentpools, wordt voor het boekjaar 2007-2008 een positief resultaat verwacht. Feyenoord lanceerde eind vorig seizoen twee nieuwe investeringsmodellen –naast de Talentpools werden er certificaten van aandelen uitgegeven- en zal als gevolg daarvan naar verwachting de financiële positie aanzienlijk gaan versterken. 

De omzet zal, ondanks het uitblijven van Europees voetbal, naar verwachting toenemen. Verhoogde inkomsten uit recettes en uit het Port of Rotterdam Tournament zijn daar debet aan. De mediabaten zullen volgend seizoen een daling laten zien, als gevolg van het mislopen van Europees voetbal. 

Financieel directeur Onno Jacobs : ‘Het zijn positieve vooruitzichten. We zijn op de goede weg, wat ook wel blijkt uit de opwaardering naar categorie 2. Maar we zijn er nog niet, daarom past ons bescheidenheid.’ 
 

Klik hier voor een uitvoerige versie van dit persbericht in PDF-formaat.

Klik hier om de jaarcijfers in PDF-formaat te bekijken.