B1 EN C1 NIET VOORBIJ TEGENSTANDERS

De B-junioren van Feyenoord hebben zaterdag op eigen veld met 3-3 gelijkgespeeld tegen FC Twente/Heracles B1. Op Varkenoord speelden de B’tjes hun beste eerste helft van het seizoen. Het ontbrak de ploeg alleen aan doelpunten. Feyenoord C1 kreeg in Utrecht niet wat het verdiende. Na een aantal zeer dubieuze beslissingen stond na zeventig minuten de 1-1 eindstand op het bord. De A1 had niet genoeg fitte mensen om aan te treden tegen. Heerenveen. Dat duel wordt verzet.
B1 DOET ZICHZELF TEKORT

Tegen Twente speelde Feyenoord B1 zijn beste helft van het seizoen, vond trainer Cor Adriaanse. ‘Toen hebben we echt goed voetbal laten zien. We creëerden vier a vijf 100% scoringskansen uit aanvallen waarin de spelers de bal één keer raakten.’ Toch keek de ploeg halverwege de wedstrijd tegen een 1-2 achterstand aan. Na een kwartier viel de openingstreffer in het doel achter Robbert van der Post. Rajiv van la Parra zorgde na een half uur spelen voor de gelijkmaker, maar vlak voor rust kopte de spits van de bezoekers uit Overijssel tussen drie Feyenoorders de 1-2 binnen.

‘Zo blijven voetballen, dan trekken we dit wel weer recht’, was de boodschap van de coach. Maar aan dat verzoek werd geen gehoor gegeven. De spelers boden zich minder aan, het tempo ging omlaag en de lange bal werd diverse malen gehanteerd. Ondanks het mindere spel gingen de Rotterdammers na de thee effectiever om met de kansen. Uit een vrije trap van Stefan de Vrij zette Nick Erkelens niet voor het eerst dit seizoen zijn hoofd succesvol tegen de bal: 2-2.

Acht minuten voor tijd zorgde de aangever zelf voor de voorsprong in Feyenoords voordeel. Verdediger De Vrij omspeelde enkele Twente-spelers en liet de keeper kansloos met een schot in de verre hoek: 3-2. De ploeg wist de zege niet over de lijn te trekken, wat Adriaanse tot treurnis stemde. ‘Op zo’n moment moet je de wedstrijd gewoon op slot gooien. Balen dat dat niet gelukt is.’

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post: De Vrij, Erkelens, Van Haaren (64’ Rashid), Eekman; Bouwmeester, Clasie, Isoufi; Lagouireh, Van la Parra (75’ De Cruz Silva) en Cabral (60’ Velder)

C-TJES VOELEN ZICH BESTOLEN IN DOMSTAD

De C1 van Feyenoord ging zaterdag op bezoek bij de concurrent FC Utrecht. De nummers twee en drie van de ranglijst deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Feyenoord kwam op voorsprong door een rake kopbal van Geraldo Alberto Antonio: 0-1. Na die goal gaven de bezoekers het initiatief niet meer uit handen. Utrecht wist nog wel de paal en de lat te raken, maar de meeste kansen waren voor de spelers van trainer Jeffrey Oost. Feyenoord domineerde en liet enkele fraaie hoogstandjes zien. Vooral spits Jon-Joost Cornelissens was in goede doen.

Dat de drie punten uiteindelijk niet meegingen naar Rotterdam, was ook voor Oost een raadsel. ‘Zij krijgen na de rust een penalty die werkelijk nergens op sloeg. Vervolgens wordt er een glaszuiver doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel en konden wij helemaal niets meer goed doen. Er zijn vandaag twee punten van ons gestolen.’ De C1 heeft volgend weekend vrij.